În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în legatură cu articolul „VIDEO: Mafia exploatării ilegale de andezit din Maramureș - Poliția îi anchetează doar pe amărâți, cei mari sunt liberi”, apărut în publicaţia online sighet247.ro în data de 23 august 2019 sub semnătura Nicu Iuga, societatea Valea Runcului SRL precizează:

Întreg articolul, scris fără consultarea celor acuzați pe nedrept, este creat pe informația falsă privind o „operațiune de exploatare ilegală”. În fapt, societatea comercială Valea Runcului SRL are toate avizele, permisele și autorizațiile impuse de legislația din România pentru a EXPLOATA în perimetrul respectiv. Precizăm că deținem, pe lângă permisul exploatare, avize și autorizații emise de TOATE instituțiile abilitate în acest sens: ANRM, Agenția pentru Protecția Mediului, Apele Române și custodele Ariilor Naturale Protejate.

Prezența utilajelor societății noastre în zonă este motivată prin faptul că, deținând permis de exploatare, suntem în faza de deschidere și pregătire în vederea exploatării. Utilajele firmei noastre nu fac exploatare, deși firma are drept de exploatare, ci pregătesc terenul în vederea demarării activității economice pentru care am achitat toate taxele impuse de legislația românească.

Cele opt persoane surprinse de polițiști în flagrant în timp ce exploatau ilegal, nu sunt și nu au fost niciodată angajații firmei și nu am avut niciun fel de înțelegeri privind relații de muncă. Conform poliției, aceștia furau din perimetrul concesionat de firma noastră și în care avem drept de exploatare. Mai mult, deși articolul face referire că terenul aparține acestor persoane, în fapt terenul este concesionat de la Primăria Giulești, proprietarul acestuia.

Mai precizează autorul articolului că dl. Viorel Lupșe coordonează “muncitorii” (fiind numite așa persoanele cercetate pentru furt din perimetru concesionat), în fapt acesta coordonează muncitorul pe utilaj, care este angajatul firmei. De asemenea, se acreditează ideea privind eventuale înțelegeri cu persoanele cercetate pentru furt în vederea unei prezumtive exploatări ilegale, precum și cu organele abilitate, ceea ce este un non-sens în contextul deja precizat: firma deține permis de exploatare legal, poate să exploateze legal.

Îndemnăm, pe această cale, jurnaliştii să dea dovadă de responsabilitate şi obiectivitate atunci când relatează despre un operator privat, care prestează o activitate legală. Ca urmare, solicităm conducerii publicației preluarea acestui drept la replică în condiţii similare de vizibilitate cu cel al articolului care a lezat interesele firmei.

29.08.2018 ADMINISTRATOR
LUPȘE LUCIA

Citește și

loading...