Timp de preparare: rapid.

Numar de portii: 4-5.

Complexitate: usor.

Ingrediente:
210 g faina
40 g cacao neagra
150 g zahar brun
Citeste si: Gogosi pufoase de post
60 g margarina
250 ml lapte de soia
1 pliculet cu praf de copt
fulgi de ciocolata (minimum 70% cacao)
esenta de rom
sare

Mod de preparare:

1. Pune laptele pe foc impreuna cu margarina. Cand aceasta din urma s-a topit (fara a fierbe compozitia) pune cacaua cernuta si amesteca. Da deoparte.
2. Amesteca faina cernuta cu praful de copt, fulgii de ciocolata si un praf de sareIncoproreaza la final, amestecul de lapte soia, cacao si margarina topita.
Citeste si: Prajitura de post cu mere
3. Aromatizeaza dupa gust si toarna compozitia in formele de briose unse cu ulei si pudrate cu faina sau tapetate cu hartie de copt.
4. Da la cuptor 25-30 de minute sau pana scobitoarea-test iese curata.

Serveste briosele de post cu ciocolata dupa ce se racoresc.

Sugestii:

In functie de gust, poti adauga in compozitie visine/cirese din dulceata ori coaja de portocala glasata si cateva nuci/ alune/migdale trase in tigaie.

Imediat dupa ce ai scos briosele, unge-le deasupra cu o crema obsinuta dintr-o ciocolata neagra (de post) topita la bain-marie in care ai adaugat o lingurita cu ulei vegetal sau un cubulet de margarina (pentru a-i da luciu).

Citește și

loading...