“Situat într-un loc de legendă, la confluența Izei cu Tisa, Sighetul Marmației a purtat cu sine mereu pecetea nobiliară a capitalei culturale a Maramureșului Voievodal.

Un asemenea oraș care se remarcă printr-un patrimoniu cultural excepțional, nu putea fi văduvit de existența unui Palat al Culturii - un mediu propice culturii.

”Centrul Cultural-Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul”, prin istoria și tradiția sa este o clădire emblematică pentru municipiul Sighetu Marmației și, implicit, pentru județul Maramureș.

Finalizarea lucrărilor de conservare, reabilitare și restaurare a acestei clădiri ne întăresc convingerea că aici, în continuare, se va desfășura act și gest cultural, că aici va fi punctul de coagulare a unor energii creatoare, spirituale, literare și artistice.

Se cuvine să facem o reverență în fața Episcopiei Maramureșului și Sătmarului pentru finalizarea acestui proiect, realizat printr-o finanțare cu fonduri europene. Rezultatul este extraordinar și extrem de util pentru municipiul Sighetu Marmației și pentru întregul județ.”, a declarat subprefectul Eniko Krizsanovszki.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și