O altă întrebare la fel de incomodă este legată de ce făceau restul instituțiilor de forță care trebuiau să prevină această fugă ce ne-a făcut țara de râs în întreaga lume și au dat apă la moară celor care zic că nu merităm să fim în Schengen. Unde au fost Poliția și Serviciile secrete în zilele premergătoare condamnării și fugii lui Cherecheș? Oare filau ceva babe ce vindeau pătrunjel sau plănuiau să mai vâneze ceva ziariști care nu îi laudă prin ziare sau la televiziune?

Ca după orice scandal, sistemul oferă câteva capete în speranța că apele se vor liniști: deocamdată ni s-au oferit capetele următorilor: șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPFR), șeful Poliției județene Maramureș, șeful Serviciului județean de Protecție Internă și a șefului Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj.

Se pune întrebarea legitimă de ce șeful mare de la Inspectoratul Teritorial de Poliție de Frontieră Sighet, chestor Coman Florin, este încă în funcție. Având în vedere că el este cel care coordonează direct întreaga activitate a mai multor sectoare de Poliție de Frontieră, dar și punctele de trecere a frontierei aferente pentru trei județe: Suceava, Maramureș și Satu Mare, inclusiv PTF Petea. În trecut Coman Florin a fost șef de sector al Poliției de frontieră prin Satu Mare, așa că nu poate spune că nu știe cum stau treburile pe acolo.

Se pare că nu mai există onoare printre cei care ocupă funcțiile de conducere în instituțiile de forță - nu prea vedem demisii de onoare, cei mai mulți stau ascunși ca gujii în porumbul din podul casei, în speranța că vor scăpa după ce fac câte o boacănă și că nu vor fi demiși. Este și cazul generalului Coman Florin, care nu scoate niciun scâncet, în speranța că mai marii din Ministerul de Interne vor uita de el și că va ocupa degeaba în continuare funcția de mare șef la ITPF Sighet!

Nici nu vrem să intrăm în detalii despre cum acest Coman Florin a reușit să ajungă șef de Inspectorat și cum a reușit să devină general. Până la urmă, România are cei mai mulți generali / cap de locuitor din lume! Coincidență sau nu, fratele chestorașului Coman Florin ocupă funcția de șef al Poliției Vișeu de Sus - este vorba despre comisărașul șef Coman Cristian. Ce să mai zicem, că atât de acută este lipsa de personal în Poliția din Maramureș, că doar neamurile încap în funcțiile de conducere!

Cert este că șefii din Poliție și din Poliția de Frontieră Maramureș sunt impotenți profesional până în pânzele albe: străzile sunt pline de droguri, infracționalitatea este la cote alarmante, iar dosarele păgubiților stau prin sertarele polițiștilor cu lunile sau cu anii fără să se lucreze nimic în ele, până când se prescriu. Cu asemenea șefi, oamenii simpli mor cu dreptatea în brațe!

Suntem convinși că dl. jeneral cu multe stele Coman Florin ne va pomeni până vom sughița toți ziariștii - și așa dânsul nu prea suportă presa de pe vremea de când ziariștii l-au pictat în urmă cu câțiva ani în câteva articole vizând un accident de circulație în care dumnealui ar fi fost implicat. Faptul că Florin Coman nu suportă presa, o dovedește și faptul că de când dânsul ocupă funcția de mare șef nu a mai organizat deloc Cupa Presei la TIR, nu se mai fac alte întâlniri cu presa în afara celor necesare etc. Poate că dl. Coman Florin se va adăuga celorlalți polițiști care au dat în judecată presa și au pierdut în justiție, pentru că se simt ofensați de articole nelaudative la adresa lor.

D-le Coman, este ultimul moment în care puteți da dovadă de onoare și să vă prezentați demisia, nu așteptați să fiți demis în mod rușinos!

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere oficial către ITPF Sighet, care va fi publicat de îndată ce va fi primit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și