Cea mai mare nemulțumire în rândurile sighetenilor este însă PREȚUL APEI și MODUL DE FACTURARE A SERVICIILOR. Începând cu data de 1 iulie a.c. prețul apei a ajund la 6,16 lei / mc, incluzând și canalizarea.

Un metru cub de apă a ajuns mai scump decât litrul de carburant! Eu știu că zicala aceasta este valabilă în deșert sau prin țările arabe, unde se zice că apa e mai scumpă decât benzina. Dar acolo apa nu este scumpă, ci benzina este foarte ieftină! Prețul apei a fost modificat prin hotărârea ADI cu numărul 16 / 01.07.2013. Din Adunarea generală a ADI fac parte mai toți politicienii maramureșeni, printre care și TIR-istul nostru, Ovidiu Nemeș. Nu știu câți bani primesc acești politicieni pentru că fac parte din conducerea ADI și implicit a Vital S.A., însă observ că pe aceștia nu îi interesează de maramureșenii pe care îi reprezintă și le umflă periodic prețul la apă, pentru ca ei să se poată îmbogăți.

În Sighet, problema este mult mai gravă. Nu doar prețul la apă este o problemă ci și modul de facturare al acesteia. Vital S.A. nu ține cont de consumul individual și facturează acest consum după ureche, după cât crede sau după cât îi cade bine pentru a-și umfla profiturile și pentru a se îmbogății câțiva umflați cu milioane de euro.

De câteva luni încoace s-a aruncat cu praf în ochi sighetenilor printr-o Hotărâre de Consiliu local care cică obligă Vital să factureze apa luând în considerare apometrele individuale. Vax! Puteți vedea mai sus în poză factura primită de mine acasă care demonstrează contrariul! Nu contează consumul înregistrat de contor.

Observăm că întregul consum de apă pentru luna iunie este de 5,38 mc. Vital a facturat însă exact dublul acestui consum: 10,76 mc. De unde atâta escrocherie domnule? Unii lingăi ai Vital și ai TIR-istului vor sări să spună că este vorba de pierderile înregistrate. Să fim serioși. Pierderile acestea bat matematic exact dublul consumului înregistrat de apometru? Adică să înțeleg că exact câtă apă s-a consumat tot atâta s-a și pierdut? Care este șansa matematică să se întâmple așa ceva? Mai bine joc la Loto și am mai mari șanse la premiul cel mare decât să se întâmple coincidențele înscrise în factură de SC Vital S.A. În concluzie prețul apei nu este de 6,16 lei / mc ci de 12,32 lei / mc, având în vedere că Vital facturează dublul consumului! Aceasta este HOȚIE LA DRUMUL MARE, patronată și susținută în Sighet de TIR-istul nostru.

Nu știu ce interes atât de mare are Ovidiu Nemeș să susțină această societate și să țină cu dinții de prezența ei în Sighet – o fi având acțiuni la Vital prin interpuși, primește o groază de bani că este membru în Consiliul director și în Consiuliul de administrație al ADI, habar nu am. Ce este sigur însă, este faptul că această societate căpușă face profituri uriașe pe spatele sighetenilor și al maramureșenilor. Ultimele date oficiale publicate pe site-ul ANAF pentru societățile comerciale sunt pentru anul 2011. De aici observăm că Vital S.A. a avut un profit de aproape UN MILION DE EURO de pe spatele maramureșenilor (vezi foto). Oare cât o fi acum profitul Vital, în condițiile în care prețurile la apă se tot umflă pe zi ce trece? Oare cât vor mai răbda sighetenii aceste escrocherii?

Nu pot să nu felicit autoritățile din Borșa pentru că au dat cu șutul în fund societății escroace Vital și au reactivat fosta societate de apă-canal a orașului. În Borșa apa + canalul costă 1,5 lei / mc (acesta este și prețul corect), în timp ce la noi apa + canalul costă 12,32 lei / mc !!!

Ultimele informații pe care le primesc arată o mega-escrocherie ce se pregătește de către TIR-istul Nemeș împreună cu SC Vital S.A. pe cartierele Iapa și Valea Hotarului, escrocherie despre care am să scriu într-un articol viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și