Un cititor fidel al Sighet247 a fost martor la întreaga pățanie a agentului de poliție și ne-a povestit în exclusivitate cum au decurs lucrurile.

Acum câteva zile, în jurul orei 23 s-au prezentat în punctul vamal Solotvino agentul de poliție Filimon împreună cu încă un bărbat pe nume Dinu, agentul fiind la volanul unui autoturism VW Passat cu număr de înmatriculare MM 22 FIL, autoturism cu geamurile fumurii.

Un inspector vamal i-a solicitat să deschidă portbagajul mașinii, moment în care agentul Filimon a fost surprins de această cerință. Acesta a încercat să scape arătând legitimația de serviciu, repetând de câteva ori cuvântul „Colega”. Vameșul nu s-a arătat impresionat de legitimație solicitând în continuare ca portbagajul mașinii să fie deschis. La deschiderea portbagajului cititorul nostru a observat mai mulți saci de rafie de la zahăr de 25 kilograme. După ce vameșul a verificat sacii a avut suspiciuni cu privire la conținutul acestora și a dispus ca autoturismul să fie tras în garajul existent în punctul vamal pentru o verificare mai amănunțită.

Cititorul nostru ne-a descris cum agentul Filimon a încercat să vorbească cu șeful de vamă, cu diverși lucrători din PTF Solotvino pentru a nu duce mașina la garaj. Toate au fost în zadar însă. Mașina a ajuns în garaj pentru verificări.

La deschiderea sacilor de rafie pe care scria „Țukor” (Zahăr), nu mare a fost mirarea vameșilor să vadă că aceștia nu conțineau zahăr ci erau burdușiți de pachete de țigări. În acel moment au năvălit mai mulți lucrători vamali care au făcut poze atât mașinii cât și țigărilor descoperite. Continuând verificările, lucrătorii vamali au mai descoperit și alte țigări ascunse prin diverse locașuri ale mașinii. Sursele noastre din PTF Sighet ne-au declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 100 de cartușe țigări de proveniență ucraineană.

Totul s-a încheiat în circa o oră, agentul Filimon primind amenda cuvenită, iar autoturismul a rămas indisponibilizat în vamă la ucrainieni.

Discutând cu câțiva vânzători de țigări din zona Pieței agro-alimentare a municipiului, aceștia s-au declarat nemulțumiți de faptul că dl. agent Filimon i-a amendat pe aceștia în mai multe rânduri pentru vânzarea țigărilor de contrabandă, în timp ce domnia sa se ocupa în stil mare de contrabandă. Tot aceștia au mai declarat că agentul nu este la prima abatere de acest fel, aceste activități derulându-se de ani de zile.

Aici se pun totuși câteva întrebări: oare lucrurile nu erau aranjate în Punctul vamal Sighet? Presupunând că vameșii ucrainieni ar fi luat mita cuvenită (știm cu toții că se obișnuiește la greu la ei) iar dl. Filimon trecea în România nestingherit, cum ar fi trecut de vameșii români? Știm cu toții că vameșii români fac un control minuțios și nu avea cum să treacă super-agentul prin vamă fără să fie descoperit.

Există doar o singură explicație - dl. Filimon își avea aranjate apele în PTF Sighet și urma probabil să fie lăsat să treacă fără niciun control.

Din acest motiv se impune un control major la Punctul vamal Sighet iar lucrătorii vamali aflați în tură în acea noapte să fie anchetați. Agentul în cauză teoretic trebuia să vegheze ca țigările de contrabandă să nu fie comercializate în România, însă se ocupa el însuși cu contrabanda de țigări. Acesta trebuie dat afară din Poliție.

Dl. Filimon este o pată neagră pe obrazul întregii Poliții și, din păcate, au de suferit și colegii dânsului, colegi care sunt corecți și își fac meseria în mod responsabil și cu demnitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și