La o scurtă analiză a documentului oficial, pus la dispoziția redacției Sighet 247 de către consilierii locali Nicolae Iuga și Gavrilă Mihali (UNPR), aflăm că în cadrul societății de transport local MaraNord există un total de 44 de posturi, ocupate în întregime.

Dacă salariile din Primărie, Poliția locală și Direcția de Asistență Socială erau foarte mari, nu același lucru putem zice și despre societatea MaraNord: cu excepția salariului de director, restul salariile sunt la nivelul salariului minim pe economie sau puțin peste, niciun salariu nedepășind 2.900 lei brut! Aceasta, în condițiile în care angajații MaraNord lucrează pe schimburi, unii își încep programul la ora 5 dimineața, iar alții ies din tură la miezul nopții. Condițiile de lucru ale acestora nu sunt printre cele mai bune, aceștia lucrând în frig sau căldură extreme, cu autobuze vechi și care se defectează frecvent.

Totodată angajații MaraNord se mai luptă și alte firme de transport sau cu pirații care efectuează transport ilegal de persoane, pentru a-și asigura un număr minim de călători, astfel încât societatea să poată funcționa și să își păstreze locurile de muncă.

********************

La societatea de gospodărire a domeniului public „Urbana”, regăsim pe statele de plată un număr de 81 de posturi ocupate, din care 1 angajat este în concediu pentru îngrijirea copilului. Salariile în cadrul SPG Urbana variază între 10.462 lei brut (director) și 2.437 brut (muncitor necalificat).

Regăsim și câțiva angajați norocoși, cu salarii brute destul de mari: director (10.462 lei), contabil șef (10.046 lei), șef serviciu (9.755 lei), doi șefi birou (fiecare cu câte 9.027 lei), șef atelier (8.757 lei).

Observăm că, în cadrul SPG Urbana, fondul total de salarii aferent lunii ianuarie 2019 a fost în sumă de 314.571 lei, ceea ce înseamnă că salariul mediu brut al unui angajat este în sumă de 3.932 lei, adică cu mult mai mic decât media angajaților din Primărie, Poliția locală sau Direcția de Asistență Socială.

Notă: În cazul în care accesați articolul de pe un telefon mobil și aveți dificultăți în a vizualiza listele cu salarii, deschideți articolul direct de pe Google Chrome, nu prin click din rețeaua de socializare Facebook.

EXCLUSIV - Aflați SALARIILE angajaților Maranord și a celor de la Urbana din Sighet

EXCLUSIV - Aflați SALARIILE angajaților Maranord și a celor de la Urbana din Sighet

EXCLUSIV - Aflați SALARIILE angajaților Maranord și a celor de la Urbana din Sighet

EXCLUSIV - Aflați SALARIILE angajaților Maranord și a celor de la Urbana din Sighet

Citește și