Sighet 247 a obținut ÎN EXCLUSIVITATE mai multe documente care demonstrează fără niciun dubiu fie că Ovidiu Nemeș a făcut avere de miliarde de lei vechi pe spatele Primăriei municipiului, fie că este cel mai prost manager aflat în funcția de Primar din România.

În anul 2010, Ovidiu Nemeș, în calitate de viceprimar la acea vreme, a semnat fără acordul Consiliului local un contract cu firma SC Alien Concept SRL, cu sediul într-un apartament din Oradea, Str. Iuliu Maniu Bl. 7 Ap. 4, pentru instalarea de parcometre în Sighet. Primăria Sighet urma să plătească acestei firme o sumă cuprinsă între 9.000 - 10.000 lei / lună sub formă de chirie pentru aparatele de taxare, iar banii proveniți din taxarea parcărilor să se facă venit la bugetul local al municipiului.

Această chirie s-a plătit timp de câteva luni, brusc renunțându-se la a se mai plăti contravaloarea chiriei. Firma în cauză a ridicat puținele aparate de parcare montate în oraș și a dat Primăria în judecată pentru nerespectarea contractului.

Firma Alien Concept SRL a câștigat procesele pe bandă rulantă, Primăria Sighet fiind obligată să plătească acestei societăți din Oradea sume colosale - în total peste 700.000 lei (7 miliarde lei vechi).

Deși inițial suma datorată nu era atât de mare, fiind de doar 51.521,13 lei, în trei ani, din cauza contractului prost pe care Ovidiu Nemeș l-a semnat cu această firmă, în care erau stipulate penalități de 1% / zi de întârziere, astăzi s-a ajuns la suma colosală de peste 700.000 lei. Diferența de 6,5 miliarde de lei este constituită din penalitățile aplicate soldului de 1% / zi întârziere, cheltuieli de judecată, onorariu executor judecătoresc etc.

DNA suspectează că întreaga poveste este o afacere pusă la cale de către actualul primar Ovidiu Nemeș pentru a câștiga foloase necuvenite de peste 200.000 lei (2 miliarde de lei). În fapt DNA crede că de la bun început înțelegerea a fost ca Primăria Sighet să nu mai plătească chiria și să piardă procesul intenționat. După câștigarea procesului și încasarea sumelor cuvenite, peste 700.000 lei, firma din Oradea urma să îi plătească un paraîndărăt lui Ovidiu Nemeș de 200.000 lei (2 miliarde lei vechi), spun sursele noastre.

În susținerea teoriei conform căreia Ovidiu Nemeș a făcut astfel încât Primăria să piardă procesele stă faptul că niciun jurist nu s-a prezentat din partea Primăriei la procese, astfel Primăria pierzând procesele prin neprezentare. La termenele de judecată, Primăria nu a depus nici măcar o întâmpinare sau alte documente la dosar.

Totodată DNA urmează să îl ancheteze pe Ovidiu Nemeș pentru că a semnat contractul cu firma în cauză fără acordul Consiliului local, deși legea impunea acest lucru.

Atenția DNA a fost atrasă de faptul că la începutul lunii Iulie 2013, firma din Oradea a reușit prin hotărâre judecătorească blocarea conturilor Primăriei de la Trezoreria Sighet. Acest fapt a fost ținut ascuns de către primarul Nemeș.

În fapt, municipiul Sighetu Marmației, reprezentată prin Primar, pierde procesul în instanța de fond, Tribunalul Maramureș, cu Alein Concept SRL în data de 15.04.2013 - astfel, municipiul Sighet este obligat să achite către această firmă debitul restant în sumă de 51.521,13 lei + penalitățile în sumă de 423.152,78 lei, rezultate până la data de 29.11.2012, dată la care firma în cauză a intentat procesul. Pe lângă acestea mai adăugăm și cheltuieli de judecată în sumă de 772 lei.

Văzând că a intrat pe fir DNA-ul, Ovidiu Nemeș a simulat că este interesat de proces și a făcut Apel, judecat la curtea de Apel Cluj. Municipiul Sighet, prin Primarul Nemeș, pierde procesul de contestație la executare în data de 15.07.2013. Ultima șansă de câștig pe care o mai avea Sighetul, este pierdută în data de 07.11.2013, când Curtea de Apel Cluj respinge Cererea de revizuire formulată de Primărie. După acest pas, procesul cu Alien Concept SRL este pierdut iremediabil, iar sighetenii sunt buni de plată.

După ce a căștigat procesul, firma din Oradea începe procedura de executare silită a Primăriei, prin Executor judecătoresc Sortan și asociații, în data de 15.04.2013. Astfel, conturile primăriei au fost blocate.

Mai informăm că punerea în funcțiune a celor zece parcometre închiriate de la firma din Oradea a fost efectuată de către firma EcoCenter SRL din Sighet contra sumei de 125.000 lei. Firma EcoCenter se ocupă de întreținerea iluminatului stradal din Sighet, a efectuat diverse lucrări edilitare pe sume de bani foarte mari pe banii Primăriei și a instalat iluminatul ornamental de sărbători. Nu putem să nu observăm faptul că Ovidiu Nemeș nu este tocmai străin de această firmă, patronul acesteia fiind rudă sau prieten foarte apropiat cu Ovidiu Nemeș.

Pe scurt, Ovidiu Nemeș, prin acțiunile sale mai mult sau mai puțin legale, a păgubit Sighetul cu suma de peste 700.000 lei (peste 7 miliarde de lei vechi) în afacerea parcometrelor. Dosarul la DNA pe această temă, care poartă numele de „Dosarul parcometrelor”, este în stare avansată de lucru și se va lăsa cel mai probabil cu arestări.

Întrebarea care se pune aici este următoarea: de ce să suporte municpiul prejudiciul generat de incompetența sau de afacerea derulată de Nemeș cu parcometre? De ce să nu plătească Ovidiu Nemeș din buzunarul propriu, că are de unde, această pagubă?

Dacă ar fi să îi credem pe cei de la ziarul „Cațavencii” de unde am aflat că Ovidiu Nemeș a furat în tinerețe din parcometre prin Franța, putem concluziona că tot parcometrele sunt cele care îl vor băga în închisoare pe Nemeș, în cazul în care va fi găsit vinovat și condamnat.

Sighet 247 oferă DREPT LA REPLICĂ oricând și oricărei persoane care se simte lezată de articolele apărute. Sighet 247 va publica orice răspuns / drept la replică pe care îl vom primi pe adresa redacției. Sighet 247 este un portal de știri independent și dorește informarea cât mai corectă a cititorilor săi.


Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Cum a reușit Ovidiu Nemeș să aducă Sighetul în prag de faliment cu afacerea cu parcometre

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și