Alegerile din PNL Maramureș, programate inițial pentru data de 22 iunie 2013, au fost amânate pe perioadă nedeterminată, surse din interiorul PNL menționând că acestea ar putea avea loc în a doua decadă a lunii septembrie a.c.

Alegerile au fost amânate după ce la Secretariatul General al PNL au ajuns mai multe reclamaţii legate de modul în care au fost organizate alegerile în PNL Baia Mare şi a modului de desemnare a delegaţilor la Conferinţa Judeţeană pentru Alegeri. Secretariatul general al PNL a admis aceste plângeri, amânând alegerile.

Sighet 247 a obținut ÎN EXCLUSIVITATE documentul trimis Secretariatului general al PNL de către organizația locală PNL Sighetu Marmației. Documentul în cauză (vezi facsimil) a fost remis redacției de către surse din interiorul PNL București, care ne-au relatat faptul că Ovidiu Nemeș a făcut numeroase presiuni la București pentru amânarea alegerilor, cel mai probabil văzând că nu are șanse să câștige în fața lui Ardusătan, care se pare că este susținut și de către actualul președinte PNL, avocatul Radu Ștef.

Documentul este semnat de președintele PNL Sighet, Ovidiu Gheorghe Nemeș și de către secretarul organizației, Vasile Mih. Documentul a fost trimis Secretariatului general al PNL, „în atenția secretarului general al PNL Eduard Helvig”.

Sighet 247 va urmări îndeaproape și va ține la curent cititorii cu privire la evoluția războiului dintre cele două facțiuni, război care înainte de alegeri se acutizează.

Redăm mai jos conținutul documentului:

„PNL Filiala Maramureș
Organizația Sighetu Marmației

Către Secretariatul General al Partidului Național Liberal

În atenția d-lui secretar general Eduard Helvig

Prin prezenta în numele Organizației PNL Sighetu Marmației vă solicităm amânarea Conferinței județene de alegeri în filiala Maramureș din următoarele motive:

1. Modul total netransparent și neprofesionist prin care actualul Birou Politic Teritorial a desemnat delegații la Conferința județeană – astfel municipiul Sighetu Marmației unde s-au obținut cele mai bune rezultate la alegerile locale și parlamentare din județ are un număr de 30 de delegați, iar orașul Borșa un număr de 25 de delegați. Menționăm faptul că la alegerile locale din 2012 Organizația PNL Sighetu Marmației a câștigat alegerile la primărie cu 67,71% și a obținut în cadrul USL 6 locuri la Consiliul Local, iar Organizația PNL Borșa a obținut în cadrul USL un scor de 22, 76%% și 3 posturi de consilier local.

2. Deși organizația de tineret a PNL Sighetu Marmației este una recunoscută la nivel național, președintele TNL Maramureș a preferat să desemneze arbitrar ca participant la Conferința județeană vicepreședintele TNL de la Borșa.

3. Același lucru s-a întâmplat în cazul OFL Maramureș, unde vicepreședinta reprezentantă a organizației Sighetu Marmației a fost exclusă fără nici o explicație, cu toate că rezultatele OFL Sighetu Marmației au fost apreciate la nivel național.

4. Modul arbitrar în care actualul Birou Politic Teritorial a gestionat organizarea alegerilor în teritoriu, preferând să saboteze organizarea acestor alegeri în unele organizații comunale prin neparticiparea la adunarea generală a reprezentantului desemnat de același Birou – exemplu Organizația PNL Bocicoiu Mare care nu a putut organiza Adunarea generală deoarece membrul BPT desemnat să participe la ea ”nu a avut timp”.

Secretar:                                                                Președinte:
Prof.dr. Vasile Mih                                        Jr. Gheorghe Ovidiu Nemeș”

Documentul poate fi vizualizat în facsimil. Semnăturile de pe document au fost blurate pentru protejarea acestora de la eventuale falsificări.Documentul original prin care Ovidiu Nemeș a obținut amânarea alegerilor în PNL Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și