În timp ce pe scena festivalului concerta Nicu Alifantis, atenția mulțumii a fost atrasă de o dronă de filmat, care zbura deasupra publicului, captând imagini spectaculoase de la Festival. Aceasta era manevrată de la sol de către proprietar printr-o telecomandă specială.

Nenorocirea a făcut ca o greșeală de manevrare să ducă la prăbușirea acesteia peste public. Mai exact, drona a agățat cu elicea în crengile copacilor de la intrarea în parc, fapt ce a rezultat în prăbușirea acesteia peste mulțime.

Sunetele elicei care a agățat în copaci au indus o panică generală celor care urmăreau concertul din proximitatea respectivă, oamenii începând să alerge care încotro. Din cauză că înghesuiala a fost mare, cei prezenți nu au reușit să fugă la timp, drona căzând direct peste mulțime rănind o persoană în zona capului. Persoana rănită a fost transportată cu o ambulanță la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Doar o minune a făcut să fie un singur rănit. Dronele pentru filmat sau minielicopterele funcționează pe același principiu după care funcționează un elicopter: acestea au una sau mai multe elice care se învârt la viteză foarte mare, putând genera răni foarte grave asupra unei persoane, chiar și decesul.

Citește și