Știri Sighet247.ro: EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile”

Încă din vara anului 2013 scriam vag despre faptul că Ovidiu Nemeș ar fi anchetat de către DNA într-un dosar penal privind închirierea unor TIR-uri la sume exorbitant de mici de la o firmă din Cluj Napoca. Ancheta DNA viza o posibilă operațiune de spălare de bani, săvârșită de către Ovidiu Nemeș și câțiva acoliți de-ai săi.

Din păcate, la acea dată nu dețineam suficiente informații și documente, motiv pentru care nu am putut aprofunda suficient de mult acest subiect, pe care îl reluăm astăzi.

  • EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile”
  • EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile”

EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile” La data de 4 ianuarie 2011, la notarul public Sas Gheorghe din Sighet se încheie un contract între două societăți comerciale pentru închirierea unor TIR-uri și remorci - aparent, un simplu contract comercial. Astfel, la începutul anului 2011, firma „FCC Venture Fund” SRL, cu sediul în Cluj Napoca, închirează către societatea comercială „Omega” SRL din Sighet un număr de 8 (opt) autoutilitare N3 nou nouțe, marca DAF, și a 10 (zece) semiremorci O4 nou-nouțe, marca SCHMITZ, pe o durată de cinci ani.

Contractul de închiriere se încheie la ridicolul preț de doar 150 euro / lună pentru toate cele opt TIR-uri și zece semiremorci, fapt ce a trezit interesul procurorilor DNA privind săvârșirea unei posibile infracțiuni de spălare de bani. Mai pe scurt, spălare de bani înseamnă că o persoană, care a obținut foarte mulți bani pe care nu îi poate justifica, încearcă prin tot felul de tertipuri să „spele” acei bani, adică să le atribuie o metodă „legală” prin care i-ar fi obținut.

În fapt, procurorii DNA îl suspectează pe Ovidiu Nemeș că ar fi cumpărat printr-un intermediar mai multe TIR-uri cu bani „cash”, bani a căror proveniență nu o poate justifica. La finele anului 2010, conform unor surse, Ovidiu Nemeș s-ar fi deplasat la reprezentanța DAF din județul CLUJ și ar fi plătit în cash TIR-urile descrise mai sus, milioanele de euro fiind cărate într-o tașcă.

Cumpărarea TIR-urilor nu s-a făcut însă direct pe firma „Omega” SRL, firmă deținută de către Nemeș prin soția domniei sale, Nemeș Anișoara, ci pe o altă firmă din Cluj Napoca, „FCC Venture Fund” SRL, deținută de către omul de afaceri BARBU Marius, un apropiat al lui Ovidiu Nemeș.

Ulterior, firma lui Barbu Marius, a închiriat TIR-urile respective înapoi lui Ovidiu Nemeș prin „Omega” SRL, la suma de doar 150 euro / lună. Astfel, din acte rezultă că familia primarului de Sighet nu a deținut niciodată acele milioane de euro și că TIR-urile ar fi fost cumpărate de către omul de afaceri Barbu Marius prin firma „FCC Venture Fund” SRL și ulterior închiriate aproape gratis către firma familiei Nemeș.

Deci, mitul răspândit de către apropiații lui Nemeș, cum că TIR-urile cu numere de CJ, cu inițiale FCC, ar fi fost cumpărate prin leasing, se infrimă.

Interesant este că la momentul încheierii contractului la notar în Sighet firma omului de afaceri Barbu Marius, „FCC Venture Fund” SRL, a fost reprezentată prin procură notarială specială de către nimeni altul decât sigheteanul Dragomir Daniel-Nelu, băiatul de casă a lui Ovidiu Nemeș.

Dragomir Daniel avea la acea vreme funcția de ospătar-administrator al vestiului birt „Brick Cafe”, situat în centrul Sighetului și despre care se suspectează că ar aparține de fapt edilului sighetean. Ulterior, Dragomir Daniel a fost răsplătit de către Ovidiu Nemeș printr-o funcție plătită gras la societatea de gospodărire locală „Urbana”, societate aflată

sub conducerea altui urmărit penal de către DNA, Ioan Șuștic.

Conform unor surse care doresc să rămână anonime, aceleași care ne-au pus la dispoziție contractul de închiriere prezentat în facsimil, partea tristă pentru Ovidiu Nemeș este că procurorii DNA au scos imaginile de la camerele de supraveghere aflate în sediul reprezentanței DAF din județul Cluj. Pe aceste imagini, conform surselor, este înregistrat momentul în care Ovidiu Nemeș ar fi făcut plata cash al acestor TIR-uri: Ovidiu Nemeș, cu pălărie de cowboy și un ditamai trabuc în gură, aruncă tașca plină de euro pe masă spre a fi numărați de către angajatul reprezentanței.

Aceleași surse susțin că procurorii DNA ar fi fost anunțați cu privire la plata cash a TIR-urilor de către reprezentanții companiei DAF, care au declarat că nicăieri în lume nimeni nu a plătit în cash asemenea sume.

Despre omul de afaceri clujean, Barbu Marius, originar din București, presa clujeană arată că acesta ar fi beneficiat de o retrocedare de la ANRP în sumă de 93,6 milioane de lei (aprox. 22 milioane euro) prin filiera de retrocedări a PDL - PNL. Nu cunoaștem la acest moment dacă există vreo legătură între dosarul instrumentat de către DNA privind retrocedările de care au beneficiat Ovidiu Nemeș și încă alte două persoane în sumă de 21 milioane de euro și retrocedarea de care a beneficiat domnul Barbu Marius, însă putem specula: suma este asemănătoare, metoda de retrocedare este aceeași - prin cumpărarea de drepturi litigioase, iar liantul comun este PDL - PNL.

Pe măsură ce apar noi informații din dosarele penale ale lui Ovidiu Nemeș și ale acoliților săi, se conturează imaginea tot mai evidentă că orașul este subjugat de către o clică mafiotă, care nu are alt scop decât căpătuirea prin orice mijloace.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarelor penale ale lui Ovidiu Nemeș, inclusiv a dosarului „TIR-urile”.


Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Ce părere ai? Lasă mai jos un comentariu:

Modulul de comentarii se află în mentenanță. Vă rugăm reveniți. Ne cerem scuze.

Dacă dorești, lasă un comentariu cu contul tău de Facebook

Marți, 27 februarie 2018, donare de sȃnge la Sighet
Șase motociclete dezmembrate și un scuter căutate de autoritățile din Italia, descoperite la P.T.F Petea
Ministrul Toader Tudorel și conduita-i de cățel...
O CARTE, DUMINICA: ʺSatul de tӑieturӑ va muriʺ de Vasile Muste
Un bărbat s-a sinucis, aruncându-se în gol de pe Spitalul Județean Baia Mare
FOTO: Vișeu de Sus, Valea Vișeului, Siret și Vicovu de Sus - 7.300 pachete de țigări de contrabandă, confiscate
O maşină a lovit o barieră de securitate la Casa Albă
Mesajul filosofului Mihai Şora, după anunțul lui Tudorel Toader
Dana Grecu, căsătorită Chera, este însărcinată
RABLA 2018 – Ministrul Mediului anunţă valoarea ecobonusului la „Rabla Plus”. Și programul „Casa Verde” continuă
24 FEBRUARIE, SĂRBĂTOAREA IUBIRII LA ROMÂNI – Ce semnifică sărutul în acestă zi, dar şi zăpada zânelor
Sugar de 4 luni resuscitat 30 de minute de SMURD Maramureș după ce a căzut în piscină
Andreea Tonciu, ADEVĂRUL despre DIVORȚ
Sediul PSD Cluj, atacat cu un cocktail Molotov
DEZBATERE INFORMATIVĂ - „Borșa unită împotriva violenței!”
Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 51
Klaus Iohannis arată că NU există motive temeinice pentru REVOCAREA lui KOVESI
RUSCOVA și TÂRGU LĂPUȘ - Tăierile ilegale de material lemnos în atenţia poliţiştilor
Atenţie la cerşetori! O femeie din Poienile de sub Munte a fost furată de cerșetori
Amenzi de 37.000 lei și 6 permise și 15 certificate de înmatriculare retrase de poliţişti
Județul Maramureș și Regiunea Transcarpatia vor implementa proiecte transfrontaliere comune
SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ – Ninge în Pasul Prislop
Coroana de spini a lui Iisus este expusă la București
Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi
FOTO - Intervenție promptă a Poliției rutiere din Sighet: Polițiștii au urmărit cu mașina și apoi pe jos un tânăr care a fugit de aceștia
NEPĂSARE – Bustul eroului Ioan Buteanu din Sighet se degradează pe zi ce trece
Strada Gării din Sighet, plină de gropi
VOLEI – Știința Explorări Baia Mare joacă în deplasare la Cluj
BORȘA și ȘOMCUTA MARE - Poliţiştii nu tolerează contrabanda cu tutun – patru dosare penale întocmite ieri
PETROVA - Percheziţie la locuinţa unei persoane bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor
EROU - Un poliţist din Baia Sprie a salvat viaţa unui OM
Ioan Stegerean și Ioan Pasere, primari de CINCI STELE ai Maramureșului
METEO - Ger siberian şi ninsori pentru sfârşitul săptămânii. Temperaturi de până la minus 18 grade Celsius
Elita șnapanilor postdecembriști
SIGHET - Expoziție de mărțișoare la Muzeul Etnografic