Știri Sighet247.ro: EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile”

Încă din vara anului 2013 scriam vag despre faptul că Ovidiu Nemeș ar fi anchetat de către DNA într-un dosar penal privind închirierea unor TIR-uri la sume exorbitant de mici de la o firmă din Cluj Napoca. Ancheta DNA viza o posibilă operațiune de spălare de bani, săvârșită de către Ovidiu Nemeș și câțiva acoliți de-ai săi.

Din păcate, la acea dată nu dețineam suficiente informații și documente, motiv pentru care nu am putut aprofunda suficient de mult acest subiect, pe care îl reluăm astăzi.

  • EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile”
  • EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile”

EXCLUSIV SIGHET 247 - Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul „TIR-urile” La data de 4 ianuarie 2011, la notarul public Sas Gheorghe din Sighet se încheie un contract între două societăți comerciale pentru închirierea unor TIR-uri și remorci - aparent, un simplu contract comercial. Astfel, la începutul anului 2011, firma „FCC Venture Fund” SRL, cu sediul în Cluj Napoca, închirează către societatea comercială „Omega” SRL din Sighet un număr de 8 (opt) autoutilitare N3 nou nouțe, marca DAF, și a 10 (zece) semiremorci O4 nou-nouțe, marca SCHMITZ, pe o durată de cinci ani.

Contractul de închiriere se încheie la ridicolul preț de doar 150 euro / lună pentru toate cele opt TIR-uri și zece semiremorci, fapt ce a trezit interesul procurorilor DNA privind săvârșirea unei posibile infracțiuni de spălare de bani. Mai pe scurt, spălare de bani înseamnă că o persoană, care a obținut foarte mulți bani pe care nu îi poate justifica, încearcă prin tot felul de tertipuri să „spele” acei bani, adică să le atribuie o metodă „legală” prin care i-ar fi obținut.

În fapt, procurorii DNA îl suspectează pe Ovidiu Nemeș că ar fi cumpărat printr-un intermediar mai multe TIR-uri cu bani „cash”, bani a căror proveniență nu o poate justifica. La finele anului 2010, conform unor surse, Ovidiu Nemeș s-ar fi deplasat la reprezentanța DAF din județul CLUJ și ar fi plătit în cash TIR-urile descrise mai sus, milioanele de euro fiind cărate într-o tașcă.

Cumpărarea TIR-urilor nu s-a făcut însă direct pe firma „Omega” SRL, firmă deținută de către Nemeș prin soția domniei sale, Nemeș Anișoara, ci pe o altă firmă din Cluj Napoca, „FCC Venture Fund” SRL, deținută de către omul de afaceri BARBU Marius, un apropiat al lui Ovidiu Nemeș.

Ulterior, firma lui Barbu Marius, a închiriat TIR-urile respective înapoi lui Ovidiu Nemeș prin „Omega” SRL, la suma de doar 150 euro / lună. Astfel, din acte rezultă că familia primarului de Sighet nu a deținut niciodată acele milioane de euro și că TIR-urile ar fi fost cumpărate de către omul de afaceri Barbu Marius prin firma „FCC Venture Fund” SRL și ulterior închiriate aproape gratis către firma familiei Nemeș.

Deci, mitul răspândit de către apropiații lui Nemeș, cum că TIR-urile cu numere de CJ, cu inițiale FCC, ar fi fost cumpărate prin leasing, se infrimă.

Interesant este că la momentul încheierii contractului la notar în Sighet firma omului de afaceri Barbu Marius, „FCC Venture Fund” SRL, a fost reprezentată prin procură notarială specială de către nimeni altul decât sigheteanul Dragomir Daniel-Nelu, băiatul de casă a lui Ovidiu Nemeș.

Dragomir Daniel avea la acea vreme funcția de ospătar-administrator al vestiului birt „Brick Cafe”, situat în centrul Sighetului și despre care se suspectează că ar aparține de fapt edilului sighetean. Ulterior, Dragomir Daniel a fost răsplătit de către Ovidiu Nemeș printr-o funcție plătită gras la societatea de gospodărire locală „Urbana”, societate aflată

Un nou arhiereu vicar pentru Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului
Crosul pentru bolnavii de epilepsie, cel mai mare eveniment caritabil al anului în Baia Mare
Accident grav cu doi răniți pe DN 1C, la intersecția spre Hideaga
A fost retipărită colecţia ziarului „Sfatul”, apărut la Sighet între decembrie 1918 – decembrie 1919
Bărbat reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt
Anchetă în jaful de la banca din Baia Mare. Poliţiştii au ridicat un scuter
FOTO & VIDEO - Descinderi la membrii unei rețele specializate în contrabanda cu țigări
METEO - Vremea în Maramureș pentru joi, 24 mai
FOTO - JAF la o bancă din Baia Mare. Doi indivizi au amenințat angajații cu pistolul și au furat 100000 lei
Maramureşenii adună semnături pentru înfiinţarea Poliţiei Animalelor
FOTO - Peste 14.000 de pachete de ţigări şi două autoturisme, confiscate de poliţiştii de frontieră
METEO - Vremea în Maramureș pentru miercuri, 23 mai
FOTO&VIDEO - Microbuz românesc implicat într-un accident cu 9 morţi, pe o șosea din Ungaria
SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII: „PREŢUIŢI LIBERTATEA!”
CENTRUL CULTURAL - FESTIVALUL DE DANS „CHRIS TEEN’ S”
Traian Băsescu denunță fuziunea cu UNPR, catalogând-o ca fiind „toxică”. Între timp UNPR-iștii continuă reorganizarea și alegerile în partid
Doi băimăreni bănuiţi de comiterea unei tâlhării, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti
MARAMUREŞ - Copiii sunt transformați în contrabandiști de pe băncile școlii
PETROVA - Festivalul Nuntă Tradițională în  27-28 mai 2018
VIDEO - O cioară a distrus interiorul unui Logan, în Satu Mare
Sigiliu pe birourile din primăria Borşa. Angajaţii rămân în grevă pe termen nelimitat
METEO - Vremea în Maramureș pentru marți, 22 mai
Gunoaiele și sărăcia își fac de cap în România
Biroul primarului din Borşa a fost spart. Cine a demontat uşa şi ce a dispărut din încăpere
Mercedes căutat de autorităţile din Italia, descoperit în P.T.F. Petea
Țigări confiscate de polițiștii de frontieră înainte să ajungă pe piața neagră
Bărbat căutat de autorităţi, depistat la P.T.F. Petea
FOTO: IMPLICARE - Poliţiştii, aproape de copii, la Orăşelul Copiilor organizat la Sighetu Marmaţiei
METEO - Vremea în Maramureș pentru luni, 21 mai
SĂRBĂTOARE - Astăzi se prăznuiesc Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Din ce cauză s-a petrecut tragicul accident de la Jibou, în care patru tinere din Maramureș și-au pierdut viața
Începând de azi, şoferii cu ITP expirată rămân fără talon şi plăcuţe de înmatriculare
METEO - Vremea în Maramureș pentru duminică, 20 mai
SIGHET: INCONȘTIENȚĂ - Doi indivizi sparg ferestrele pe spațiul verde din fața blocului, fără să le pese de copiii care se joacă în zonă
GRĂDINA MORII - „Orășelul copiilor”, eveniment pentru cei mari și cei mici: demonstrații ale polițiștilor, pompierilor, medicilor și nu numai