Fiind solicitați de către mulți cititori ai Sighet 247 să informăm publicul legat de herghelia existentă în Sighet, am decis să facem un scurt material legat de această construcție.

Herghelia s-a construit în mai puțin de un an și este aproape finalizată, stabilimentul necesitând doar câteva finisaje.

Mai toată lumea din oraș zice că această herghelie ar fi de fapt a lui Ovidiu Nemeș, deși nu este pe numele său. DNA a început o anchetă cu privire la această construcție, suspectându-l pe Ovidiu Nemeș că de fapt herghelia îi aparține printr-un interpus și că din calitatea de Primar al municipiului ar fi construit câțiva kilometri de drum pe bani publici pentru a avea accesul în zonă asigurat. Costrucția respectivului drum nu se justifică din punct de vedere al utilității publice, în ultima porțiune de cca 3 kilometri existând doar două case în construcție.

În condițiile în care drumurile din Sighet sunt praf și pulbere în marea lor majoritate, Primarul municipiului decide construirea unui drum pentru acces pe banii sighetenilor la propria herghelie, dacă se adeversc suspiciunile DNA-ului.

Ne-am deplasat la celebra Herghelie și am încercat să facem câteva fotografii în zonă, DE PE DOMENIUL PUBLIC, adică de pe drumul proaspăt construit. Am avut neplăcuta surpriză să fim întâmpinați de către câteva persoane angajate la herghelie cu înjurături și amenințări, fiind atacați în același timp cu pietre (vezi VIDEO).

La plecare, am fost blocați cu mașina de către „domnul Cornel”, cel care răspunde de herghelie, așa cum ne-a informat. Acesta ne-a amenințat voalat, reproșându-ne că vrem să îi creăm probleme și că ce meserie este asta de jurnalist. Acesta ne-a mai întrebat că cine ne-a dat voie să facem poze sau să fimăm. Văzând că este filmat, „domnul Cornel” ne-a eliberat calea și am putut pleca.

Remarcăm, totuși, faptul că mașina condusă de către „domnul Cornel” este o Toyota de teren MM 01 FCC, mașină despre care sursele noastre spun că este utilizată de către Ovidiu Nemeș la vânătoare pe domeniile din Călinești. Este aceeași mașină care în vara anului 2012 asigura transportul instalațiilor de sonorizare pentru campania electorală a lui Ovidiu Nemeș în alegerile locale.

Construcția în sine a hergheliei este ceva nemaivăzut, seamănă foarte mult cu „Ranch-ul” deținut de către familia Ewing din celebrul serial „Dallas”, serial de mare succes la începutul anilor `90.

Totuși, dacă herghelia nu aparține lui Ovidiu Nemeș, se pune următoarea întrebare: cine este atât de important în oraș încât reușește să facă astfel încât să i se construiască un drum din bani publici pentru accesul la o herghelie privată? Nu existau alte priorități pentru municipiul nostru decât acest drum la herghelie?

Chiar nu vede primarul nostru că în Spital, spre exemplu, situația este dezastruoasă, nu sunt medicamente, căldură sau că tavanele cad pe pacienți? Sau poate că TIR-istul va decide să aline suferința pacienților din Spital nu cu medicamente, ci cu concerte și festivaluri.

Dacă în serialul „Dallas” îl aveam ca personaj avid de putere pe celebrul JR, în Sighet îl avem pe JR Nemeș, unde JR înseamnă jurist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și