La finalul anului 2013 găsim o situație cu lucrările nedecontate la nivelul municipiului Sighet la data de 31.12.2013. În fapt, aceste lucrări sunt finalizate pe hârtie și recepționate, însă nu au fost achitate către firmele executante.

Surse din interiorul Urbana dar și din interiorul Primăriei Sighet arată că aceste lucrări s-au executat ilegal, fiind făcute fără proceduri de licitație. Lucrările au fost atribuite în mod direct de către societatea Urbana diverșilor constructori. Sursele noastre mai arată că nici măcar comandă scrisă nu s-a făcut pentru executarea lucrărilor, comanda fiind făcută doar verbal!

Lucrările au fost executate în marea lor majoritate de către aceleași firme arhicunoscute la nivel local, patronii acestora fiind apropiați ai primarului municipiului, Ovidiu Nemeș.

Dacă informațiile primite pe surse sunt adevărate, lucrurile sunt grave de tot: lucrările recepționate și nedecontate nu ar fi fost facturate de executori pentru a nu plăti TVA-ul aferent acestora. Dacă această informație este adevărate se pune întrebarea: pe baza căror documente s-a făcut recepția lucrărilor și în baza căror documente s-a stabilit valoarea lucrărilor, dacă acestea nu au fost facturate? În caz că informațiile se adeveresc, totul pare cusut cu ață albă și se simte un iz penal.

Lucrările nedecontate se ridică la suma de 5.587.481,86 lei (peste 1,2 milioane de euro!). Pe lângă această sumă, dacă mai adăugăm și datoriile Urbana de aproximativ 7,5 milioane de lei noi (aprox. 1,7 milioane de euro), rezultă că datoriile la finalul anului 2013 se ridică la suma de peste 13 milioane de lei noi (aproape 3 milioane de euro!).

Nu știm din ce bani se vor achita aceste datorii de către Primărie, cel mai probabil vom asita nepuntincioși cum primarul Ovidiu Nemeș va solicita Consiliului local aprobarea unui nou credit pe spatele sighetenilor. Astfel, ne vom trezi că orașul se afundă tot mai adânc în datorii, în timp ce mai marii orașului o duc bine de tot și se îmbogățesc tot mai mult pe zi ce trece de pe urma acestor lucrări.

Lucrurile nu se opresc aici, societatea Urbana planificând „investiții” în anul 2014 în sumă de aproximativ 25 milioane de lei noi (5,62 milioane de euro!). Din Obiectivele de investiții pentru anul 2014, observăm că de fapt nu este vorba de multe investiții noi, fiind vorba de investiții în curs sau plata unor datorii mai vechi pe care le are Primăria din diverse lucrări efectuate și neachitate.

Dacă este să facem o analiză a Bugetului Primăriei, putem observa că aproximativ 30% din bani merg pe salarii la Urbana, iar o altă sumă importantă este cu dedicație pentru băieții deștepți care fac documentații, aprox. 1,3 milioane de lei noi. Sursele noastre afirmă că „băieții deștepți” cu documentația ar fi de fapt din Oradea. Prietenii TIR-istului știu de ce.

Propunerea de Obiective de investiții pe anul 2014 a fost aprobată de către Primarul TIR-ist, proaspăt învinuit în dosarul „Parcometrele”, dar și de către directorul economic al Primăriei, domnul Ioan Bărbuș.

România într-adevăr că este Țara lui Pește! Când nu mai ai din ce să furi, ce să mai faci? Te pregătești să scoți un credit din care să sifonezi diverse sume iar cetățenii proști îl vor achita atunci când tu nu vei mai fi la conducere.

EXCLUSIV SIGHET 247 - URBANA pegătește un BUF de aproape 6 milioane de euro în anul 2014

EXCLUSIV SIGHET 247 - URBANA pegătește un BUF de aproape 6 milioane de euro în anul 2014

EXCLUSIV SIGHET 247 - URBANA pegătește un BUF de aproape 6 milioane de euro în anul 2014

EXCLUSIV SIGHET 247 - URBANA pegătește un BUF de aproape 6 milioane de euro în anul 2014

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și