În arta ancestrală, semnele și simbolurile au avut adesea roluri practice și rituale, exprimând credințe religioase, mituri și tradiții. Aceste reprezentări vizuale au fost esențiale pentru înregistrarea istoriei și a vieții cotidiene a comunităților vechi.

Odată cu evoluția societății, semnele și simbolurile au continuat să fie prezente în artă, dar au dobândit adesea noi straturi de semnificație și interpretare. Cei trei artiști contemporani expozanți explorează adesea aceste elemente în contextul unei lumi globale și interconectate, folosindu-le pentru a critica,pentru a dezvolta și reintroduce în accepțiunea cotidiană comunicarea simbolica ancestrală,pentru a aduce în prim plan probleme sociale și politice sau pentru a explora identitatea și spiritualitatea în lumea modernă.

Astfel, de la anticele hieroglife și picturi simbolice la lucrările de artă digitală și instalațiile contemporane, semnele și simbolurile rămân un limbaj universal, care continuă să inspire și să provoace înțelegerea și reflecția în lumea artei plastice.
Demersul nostru artistic dorește să înglobeze aceste aspecte trimițând privitorul într-o zonă contemplativa și reflexivă cu iz contemporan.

Vernisajul expoziției are loc la Muzeu Județean din Satu Mare în data de 23 februarie a.c. Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 februarie - 25 martie 2024.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și