Conform constructorului german, cursa chineză este cel mai bun loc pentru efectuarea penalizării de către Hamilton, după ce cutia de viteze a mașinii sale s-a deteriorat în timpul Marelui Premiu al Bahrainului și trebuia schimbată.

"Acest weekend va fi unul greu", a precizat Hamilton ├«ntr-un mesaj postat pe re╚Ťeaua Instagram, al─âturi de o fotografie ├«n care apare al─âturi de fanii care l-au ├«nt├ómpinat pe aeroportul din Shanghai.

Conform regulamentului Federa╚Ťiei Interna╚Ťionale de Automobilism, un pilot trebuie s─â utilizeze o singur─â cutie de viteze ├«n ╚Öase curse consecutive.

În urma acestei penalizări, Hamilton va putea lua startul în Marele Premiu al Chinei în cel mai bun caz de pe locul 6, dacă va reuși să stabilească cel mai rapid timp în calificările programate sâmbătă.

Sanc╚Ťiunea reprezint─â o piedic─â serioas─â pentru Hamilton ├«n tentativa de a semna primul s─âu succes din acest sezon ╚Öi a pune, astfel, cap─ât seriei de cinci victorii consecutive reu╚Öite de coechipierul s─âu de la Mercedes, germanul Nico Rosberg.

Britanicul, aflat la 17 puncte ├«n fa╚Ťa lui Rosberg, c├ó╚Ötig─âtorul primelor dou─â curse ale sezonului, nu a mai ├«nregistrat nicio victorie ├«n "Marele Circ" din octombrie 2015, c├ónd s-a impus ├«n Marele Premiu al Americilor de la Austin (Texas), cucerind cu acea ocazie al al treilea titlu mondial din cariera sa.

Citește și

loading...