„I-am rugat pe toţi cei care au dorit să participe la serile de priveghi și la înmormântare să nu aducă coroane. Împreună cu Ştefan Dărăbuş, directorul HHC România am decis să strângem banii necesari pentru a dona Spitalului Judeţean Maramureş un aparat (video-bronhoscop pentru copii) care va putea oferi pe viitor o şansă în plus la viaţa copilaşilor. Vom dona două echipamente medicale. Unul pentru Spitalul Judeţean şi unul, mobil, pentru Ambulanţă! Demersul nostru este susţinut şi de Bogdan Timiş, proprietarul Policlinicii Sf. Ioan din Baia Mare. Cu banii donaţi vom cumpăra echipamentele la preţ de producător, direct din Germania”, scria Vasile Vlaşin pe pagina lui de socializare.

În serile de priveghi dar şi la înmormântare un reprezentant Hope and Homes for Children (HHC) a fost prezent şi a adunat donaţiile lăsate de participanţi. Cu toate că suma adunată, nu mai puţin de 14.000 de lei, este una impresionantă, nu ajunge, astfel că părinţii spun că vor continua campania.

„Pentru cei care doriţi să sprijiniţi demersul nostru, folosiţi una din cele doua variante:

1. din străinătate sau din România, online, cu cardul : https://www.sprijina.ro/cauze/video-bronhoscop-pentru-copii

2. depunere sau virament în contul :RO40 BRDE 250 SV 3678 4292 500 Titular cont: HHC România.

P.S. Dacă aţi citit până aici, nu dati LIKE – pentru că nu ajută cu nimic. Sună foarte urât, dar banii sunt singurul mod prin care puteţi ajuta să cumpărăm aceste aparate şi să contribuim astfel, pe viitor, la salvarea altor vieţi”, a mai scris Vasile Vlaşin pe pagina de socializare.

Bronhoscopia este o procedură care îi permite doctorului să vadă interiorul căilor respiratorii cu ajutorul unui instrument subțire, numit bronhoscop. În timpul bronhoscopiei pot fi vizualizate gâtul, laringele, traheea și căile respiratorii inferioare. Bronhoscopia poate diagnostica diversele afecțiuni ale căilor respiratorii sau poate să îndepărteze obiecte sau tumori de la acest nivel.

Bronhoscopul flexibil este dotat cu un tub lung, subțire, prevăzut cu o cameră ce se introduce la nivelul căilor respiratorii, iar bronhoscopul rigid utilizează un tub metalic, drept, care se folosește sub anestezie.

Videobronhoscopul conferă posibilitatea unei vizualizări cu un grad ridicat de precizie a arborelui bronșic, de la trahee până la bronsiile de calibru mic.


Preluare: VoceaTransilvaniei.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și