"Am căutat ca acest festival să se desfășoare în cele mai potrivite locuri. Castelul Corvinilor este unul dintre ele, pentru că are un farmec aparte. La fel se poate spune despre esplanada de la poalele Cetății Deva. Castelul de la Hunedoara este, însă, preferat de spectatori, mai ales dacă aceștia vin din altă parte", a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Festivalului Opera Nights, Alexandru Gruian.

Deschiderea festivalului va avea loc marți, 15 iulie, cu opera Carmen de Bizet, în spațiul esplanadei situată în spatele Palatului Magna Curia din Deva, al doilea spectacol cu opera Tosca de Puccini urmând să se desfășoare miercuri, 16 iulie, pe scena amenajată în curtea interioară a castelului din Hunedoara.

Iubitorii de balet vor putea urmări pe 17 iulie spectacolul Don Quijote, de Minkus, la Deva, o zi mai târziu fiind programat Balul Operei, în Sala Dietei de la Castelul Corvinilor.

Șirul spectacolelor de la castel va continua, pe 19 iulie, cu Turandot, de Puccini, festivalul urmând să se încheie pe 20 iulie, la Deva, cu opereta Văduva veselă, de Lehar.

"Avem nume mari de soliști care evoluează în aceste spectacole și care fac cinste oricărei scene lirice, cum sunt Dragana Radacovici sau Ștefan Ignat, cei doi putând fi urmăriți în opera Tosca de Puccini. În opera Turandot va juca Robert Nagy, cel care a făcut furori în această primăvară la București, jucând într-un Rigoletto atipic. Capul de afiș al ediției din acest an este soprana Leontina Văduva, o divă a operei românești, care va susține, în premieră pentru Festivalul Opera Nights, și cursuri de master class la care s-au înscris nouă soprane și un tenor. După absolvirea acestor cursuri, cei zece artiști vor susține un concert", a menționat Alexandru Gruian.

Ca de fiecare dată, orchestra, corul și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța vor contribui la reușita Opera Nights, apreciat ca fiind cel mai mare festival de operă în aer liber din România.

Biletele și abonamentele se pot procura de la caseriile Teatrului de Artă din Deva și Castelul Corvinilor din Hunedoara. Se pot face și rezervări on line, pe site-ul festivalului www.operanights.ro. Pentru spectatorii din alte localități ale țării, biletele pot fi reținute de organizatori și vor fi înmânate apoi celor ce le-au comandat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!