Nenorocirea s-a produs ├«n seara zilei de ieri, 20 mai, ├«n localitatea maramure┼čean─â Ieud. Afl├óndu-se ├«n fa┼úa por┼úilor casei bunicilor, feti┼úa de doar ┼čase ani a fost surprins─â ┼či accidentat─â mortal de o ┼čoferi┼ú─â ce avea permisul de conducere ob┼úinut cu pu┼úin timp ├«n urm─â. Totul s-a produs sub privirile neputincioase ale bunicii fetei. Din primele informa┼úii se pare c─â aceasta a vrut s─â efectueze o manevr─â de mar┼čarier, ├«ns─â, ├«n momentul ├«n care a dat cu spatele nu a observat-o pe feti┼ú─â. A lovit-o cu spatele ma┼činii dup─â care a t├ór├ót-o p├ón─â ├«n interiorul cur┼úii casei bunicilor micu┼úei. ├Än urma impactului extrem de violent, feti┼úa a suferit r─âni foarte grave, ├«n special la nivelul capului. A fost solicitat un echipaj de prim ajutor ├«ns─â a fost prea t├órziu. Fiin┼úa nu a mai putut face fa┼ú─â complica┼úiilor survenite ┼či a decedat la scurt timp, astfel c─â medicii nu au putut face altceva dec├ót s─â constate decesul acesteia.

Feti┼úa se afla ├«n grija bunicilor, ├«n timp ce p─ârin┼úii acesteia se afl─â la munc─â ├«n str─âin─âtate. Bunicii fetei au r─âmas f─âr─â grai c├ónd au v─âzut-o pe copil─â z─âc├ónd ├«ntr-o balt─â de s├ónge ├«n propria lor curte. Trupul ne├«nsufle┼úit al acesteia a fost preluat de c─âtre cei de la medicina legal─â ┼či transportat la morga spitalului din Sighetu Marma┼úiei. Urmeaz─â ca ├«n cursul zilei de ast─âzi s─â i se efectueze necropsia pentru a se stabili care au fost cauzele care au condus la decesul minorei. Organele de poli┼úie continu─â cercet─ârile pentru a se stabili cu exactitate ├«mprejur─ârile ├«n care s-a produs nenorocirea. Cert este c─â ┼čoferi┼úa va fi cercetat─â pentru ucidere din culp─â.

┼×i vecinii bunicilor feti┼úei ┼či-au pus m├óinile ├«n cap c├ónd au aflat cele ├«nt├ómplate. Ace┼čtia au povestit c─â feti┼úa era cuminte ┼či c─â asculta de bunicii ei.ÔÇ×Era o feti┼ú─â tare bine ├«ngrijit─â. S─âr─âcu┼úa...Era cuminte, cur─â┼úic─â ┼či tare frumu┼čic─â. P─ârin┼úii s─âi sunt pleca┼úi ├«n str─âin─âtate s─â fac─â un ban. Dumnezeu s─â le dea putere acestora s─â treac─â peste aceast─â tragedie. Am ├«n┼úeles c─â au pornit spre cas─âÔÇŁ a declarat unul dintre vecinii feti┼úei.

Oficialii Inspectoratului Jude┼úean de Poli┼úie Maramure┼č au men┼úionat c─â ├«n urma ancgetei desf─â┼čurate de organele de poli┼úi s-a stabilit c─â ┼čoferi┼úa care a condus ieri sear─â prin localitatea Ieud, accident├ónd mortal o feti┼ú─â, este o t├ón─âr─â ├«n v├órst─â de 28 de ani din Baia Mare. Pe o por┼úiune de drum ├«n ramp─â motorul autoturismului s-a oprit din motive tehnice ┼či, ├«n ├«ncercarea de a porni ma┼čina prin iner┼úie gravita┼úional─â, ┼čoferi┼úa a rulat cu spatele, a pierdut controlul autoturismului ┼či a surprins ┼či a accidentat mortal o feti┼ú─â de ┼čase ani. Aceasta, ├«mpreun─â cu bunica ei, se aflau ├«n fa┼úa por┼úii de acces a imobilului ├«n care locuiau. -Conduc─âtoarea auto a fost testat─â cu aparatul etilotest ┼či s-a constatat c─â nu se afla sub influen┼úa alcoolului. Poli┼úi┼čtii continu─â cercet─ârile ┼či la finalizarea lor vor dispune m─âsuri- a declarat Dumitri┼úa Rus, purt─âtorul de cuv├ónt al IPJ Maramure┼č.

Citește și

loading...