Astfel, Filarmonica "George Enescu" se alătură marilor instituţii muzicale ale lumii, Metropolitan Opera, Teatrul Balşoi, Berliner Philharmoniker, dar şi din România, care au înţeles, în această perioadă de criză, că prin accesul liber la cultură, prin difuzarea unor înregistrări de concerte şi spectacole online contribuie la o mai mare unitate şi înţelegere între oameni, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

În fiecare joi, de la ora 19,00, Filarmonica "George Enescu" le dă întâlnire melomanilor pe site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toţi iubitorii muzicii. Înregistrările vor rămâne accesibile timp de 48 de ore.

Prima înregistrare, difuzată pe canalele online joi, va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie "Concertele Centenarului de la Ateneul Român", concert care a fost dedicat de Filarmonica "George Enescu" şi de Ministerul Culturii Centenarului Marii Uniri.

Orchestra este condusă de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar în ipostază de solist este Daniel Ciobanu, laureat al numeroase concursuri internaţionale de pian, precizează comunicatul citat.

Programul concertului înregistrat cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal. Cele două "Rapsodii" de George Enescu marchează începutul şi finalul concertului. O altă creaţie autohtonă a fost selectată din creaţia lui Alfred Alessandrescu, continuator al moştenirii enesciene în secolul XX - poemul simfonic "Acteon". Pe lângă acestea, programul cuprinde lucrări semnate de doi dintre cei mai importanţi şi populari compozitori de anvergură universală - Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și