"Pe 24 noiembrie nu a fost găsit la domiciliu, a fost dat în urmărire naţională, iar în jurul orei 18 a fost dat în urmărire internaţională. Au fost efectuate verificări în punctele de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria. A fost intensificat schimbul de informaţii cu autorităţile maghiare şi cu alte state europene", a declarat reprezentantul Poliţiei de Frontieră.

Responsabilii Poliţiei de Frontieră au declarat că edilul a ieşit din ţară cu un taxi şi că se afla pe locul din dreapta şoferului. De asemenea, au precizat că documentul prezentat la control a fost unul real, nu falsificat şi că asemănarea dintre Cherecheş şi cel al cărui document l-a utilizat este foarte mare.

"S-a stabilit că a folosit o altă identitate, aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. S-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane, un conducător auto şi el. Actul de identitate aparţinea unei rude a lui Cherecheş Cătălin care locuieşte într-un stat din Europa. Au fost verificate documentele, a confruntat persoanele cu actele, poliţistul de frontieră a înmânat şi unui coleg actele, apoi le-au permis intrarea pe teritoriul Ungariei.

Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, analizăm modalitatea în care poliţistul de frontieră a efectuat controlul, cu menţiunea că exista o asemănare între Cherecheş Cătălin şi ruda a cărui act l-a prezentat, dar asta nu e o scuză. (...) Acesta a precizat că imaginile captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera.

Dacă poliţistul de frontieră ar fi avut dubii privind identitatea, aşa cum credem că ar fi trebuit, era trecut în linia a doua de control şi acolo era stabilită identitatea. Desigur că în fiecare punct de trecere a frontierei există linia a doua de control şi sunt aceste mijloace la dispoziţie. (...) Problema este că persoana căutată nu a venit sub numele Cherecheş Cătălin, a venit cu un alt document şi în acel document era numele unei persoane asupra căreia nu exista niciun consemn”, a spus chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivascu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Conducerea a dispus la nivelul IPTF Sighetu Marmației declanșarea cercetării prealabile față de agentul de poliție de frontieră în vederea stabilirii existenței unei abateri disciplinare. Totodată, s-a luat măsura sesizării din oficiu a unității de parchet competente cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și