„E vorba despre Rompetrol Rafinare SA – activa in industria prelucrarii titeiului in Constanta (locul 3), Aramis Invest SRL – producatorul de mobila din Maramures (locul 51), Oltchim SA – valcenii care fabrica alte produse chimice organice, acum in insolventa (locul 73) si Compa SA – sibieni activi in fabricarea altor piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule (locul 92). Daca extindem lista la care ne raportam, lucrurile nu se imbunatatesc semnificativ. In primii 500 de exportatori sunt 58 de companii exportatoare cu capital majoritar romanesc, din care 45 cu capital 100% privat romanesc.

Iar in primii 1000 de exportatori regasim 188 de companii exportatoare cu capital majoritar romanesc, din care 167 cu capital 100% privat romanesc”, a precizat Andreea Paul, intr-un comunicat remis joi AGERPRES.

Aceasta afirma ca anul trecut in topul primelor 100 de companii exportatoare erau sapte firme cu capital majoritar romanesc, din care cinci 5 companii aveau capital integral romanesc.

„Asadar, pe langa dezechilibrul balantei comerciale, care dupa datele INS pe primele 4 luni din 2018 a crescut la 3,7 miliarde de euro, se accentueaza si dezechilibrul flagrant al ponderii afacerilor romanesti in exporturi. Fondurile europene se absorb nejustificat de greoi, investitiile lipsesc, preturile cresc, schimbarile fiscale bat record dupa record, dezechilibrele externe ale Romaniei se adancesc”, subliniaza presedintele INACO.


Preluare: ZiarMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și