Evoluţia stării de sănătate a actorului este favorabilă, a informat unitatea medicală într-un comunicat.

„În dimineaţa zilei de 3.06.2024, domnul Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor". Evoluţia pacientului este favorabilă, acesta este conştient, cooperant, se mobilizează singur pe distanţe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale", afirmă sursa citată, conform News.

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada următoare, Florin Piersic urmează să se interneze într-o clinică de recuperare.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat la începutul lunii mai, de la Institutul Matei Balș, la Spitalul „Foişor” din Capitală, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi. Înainte de transferul în București, Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj.

La „Foișor”, medicii i-au scos proteza pe care o avea de cinci ani la genunchiul stâng, în jurul căreia s-au format colonii de bacterii din cauza septicemiei. Doctorii i-au montat o proteză provizorie care eliberează tratament cu antibiotic.

La Foișor actorul a fost adus de la Institutul Matei Balș, unde fusese trasferat de la Cluj cu un avion SMURD.

Problemele au început însă după jumătatea lunii aprilie, când a făcut febră. Făcuse o infecție care s-a localizat în dispozitivele pe care le avea în organism: proteza de la picior și un stimulator caridac.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și