Șoferul mașinii de teren și-a continuat deplasarea și a accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-și asigura scăparea.

Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii.

Pe timpul urmăririi, șoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei.

La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă.

De asemenea, din primele verificări realizate la fața locului, s-a constatat că, în acea casă, la niște cunoștințe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetițe și 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat intervenția ambulanței.

Ulterior minora a fost transportată la spital, aceasta fiind în afara oricărui pericol.

Suspectul a fost găsit într-o livadă din zonă și se află în custodia Poliției.

În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Menționăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare.

Fetiță de 7 ani fost preluată de un echipaj EPA SMURD la 18.09 si dusă la CPU Viseu, a primit tratamentul necesar pt plagă prin împușcare laba piciorului drept. A fost preluată de un echipaj tip B si va fi transportata la UPU Spit Jud Urg BM însoțită de mama. Este stabilă și liniștită.

Fetita va fi transferata la Spitalul Judetean Baia Mare. Va veni insotita de mama ei.

Conform unor surse, glontul a fost tras de politist la anvelopa, in incercarea de a-l opri pe fugar. Insa, cel mai probabil, glontul a strapuns caroseria, ranind fetita, care se afla pe bancheta din spate. Politistul care a tras e acoperit de lege, intrucat soferul nu a oprit la semnal. Mai mult decat atat, e o obisnuinta in zona ca indivizii care se ocupa cu activitati ilegale sa fie siguri ca oamenii legii nu vor deschide focul pentru a-i opri. Asta nu s-a intamplat si azi. Problema este ca actiunea a periclitat viata unei pasagere…Știre in curs de actualizare

Citește și

loading...