Mioara Roman l-a cunoscut pe Cornel Patrichi în urmă cu mai bine de 40 de ani, dar nu au avut o relație prea longevivă.

„În 1971, cu doi ani înainte să-l cunosc pe Petre, Cornel Patrichi a fost iubitul meu. După câteva luni, mi-a zis că nu mă merită, că el e un golan. Când l-am cunoscut pe Petre, s-a aflat în oraș, în lumea bună artistică a Capitalei.

Îmi dă telefon Cornel și îmi spune: «Mioara, am auzit că ai găsit unul pe măsura ta». «Da, pe măsura mea, depinde cum o iei.» «Hai, la examen!» Și m-am întâlnit cu el la Ateneu și am stat de vorbă vreo două ore. Mi-a zis să aduc și poze. Și a zis: «Da, ăsta e de nivelul tău!» «Și e mai deștept ca tine!», l-am tachinat eu. «Aici am niște dubii, dar, mă rog…»

Peste vreo săptămână, îmi dă din nou telefon și mi-a zis «Bravo, îți dau voie să te măriți cu ăsta». Peste încă o săptămână, mă sună iarăși Cornel: «Mioara, tot ca prieten, eu nu numai că te-am iubit, te-am și admirat și respectat. E ceva la Petre… aparent nu are niciun defect. Care o fi defectul?» Asta înseamnă un artist cu scânteie… El a simțit că Petre e un om slab în relațiile interumane”, a povestit soţia fostului premier, pentru sursa citată.

Cornel Patrichi a murit pe 5 aprilie 2016, iar în urmă cu cinci ani, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

Citește și

loading...