Din informaţiile existente, acesta ar fi înghiţit în mod voluntar un pumn de medicamente. Un echipaj de paramedici s-a deplasat la faţa locului, dar nu a putut face altceva decât să constate decesul.

Lucian Bălan locuia singur într-o garsonieră de pe strada Cuza Vodă din Baia Mare, după ce mama sa a murit la începutul lunii octombrie. Fosta glorie a lăsat în urmă un bilet de adio prin care îşi justifică gestul extrem. Lucian Bălan avea 56 ani.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Maramureş, Ligia Micle, fostul fotbalist a decedat în urma unui supradoze.

ACTUALIZARE 3 - Cel care l-a găsit a fost chiar fiul său. Lucian Bălan era decedat de ore bune.

Potrivit wikipedia, Lucian Bălan (n. 25 iunie 1959, București d. 12 noiembrie 2015) este un fost fotbalist român, care a jucat la Echipa națională de fotbal a României.

A debutat la 11 ani, la Autobuzul București. Se mută în Maramureș și joacă la Minerul Cavnic, între anii 1976 și 1978. A evoluat apoi șapte sezoane la FC Baia Mare, promovând în Divizia A cu această formație. În 1985 s-a transferat la Steaua București cu care a câștigat Cupa Campionilor Europeni la 7 mai 1986, când roș-albaștrii au învins-o pe FC Barcelona după lovituri de departajare, în cele 90 de minute și în prelungiri scorul fiind egal, 0-0. Bălan a câștigat cu Steaua și Supercupa Europei, când militarii au depășit-o pe Dinamo Kiev, la Monte Carlo, la 24 februarie, cu scorul de 1-0. Mijlocașul s-a transferat în străinătate, în 1989, în campionatul belgian, la Klub Beerschot, și apoi în Primera Division (Spania), la Real Murcia. Revine la Steaua, în 1990, unde joacă returul și apoi se retrage. În vara 2010 a lucrat pentru o perioadă de două luni la una din grupele de juniori ale Stelei, fiind demis în septembrie 2010.

Palmares: de patru ori campion al României și trei Cupe ale României cucerite cu Steaua București. Câștigător (1986) și finalist (1989) al Cupei Campionilor Europeni. Câștigător al Supercupei Europei (1987) cu Steaua. O finală de Cupa Intercontinentală (1987) cu Steaua. A jucat 232 de jocuri în Divizia A și a marcat de 17 ori. O selecție în echipa națională. Maestru internațional al sportului. Deținător al decorației Meritului sportiv - clasa I.

"E o veste groaznica. Am vorbit ultima data cu el acum doua luni. Era putin abatut, nu parea prea bine din punct de vedere psihic. Imi spunea ca a pierdut un meci cu o echipa de-a lui din judet. Imi pare nespus de rau, il credeam mai puternic, asa cum era si ca jucator. Am simtit din voce, acum doua luni, ca nu era bine. De fiecare data ii ziceam sa ia viata in piept, sa mearga mai departe, pentru ca el era un invingator", a spus si Emerich Ienei pentru Prosport.

"Nu imi vine sa cred, nu e adevarat! Nu stiu ce l-ar fi putut impinge catre acest gest. Ultima data cand am vorbit cu el, mi-a spus ca era in regula. Ba chiar m-a certat ca nu m-am dus la meciul cu legendele organizat la Cheile Gradistei si mi-a zis ca la anul trebuie sa ma duc neaparat", a spus Marius Lacatus pentru ProTV si Sport.ro.

Un episod nefericit s-a consumat în octombrie 2010. Atunci, fosta glorie sportivă a Maramureşului, Lucian Bălan a ajuns la Secţia Psihiatrie a Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei, după ce a avut o tentativă de sinucidere cu alcool şi medicamente. Fostul fotbalist a avut parte înainte de acest episod numai de necazuri. A fost angajat o perioadă la Steaua, ca antrenor al grupei de copii născuţi în 1998.

La un moment dat, şefii au primit însă informaţii că Bălan ar fi venit băut la stadion, chiar într-una din zilele în care trebuia să conducă antrenamentele puştilor de 12 ani. Pentru că Piţurcă era încă în funcţia de manager general la acea vreme, conducerea l-a anunţat despre actul de indisciplină produs de subalternul său, iar Bălan a fost atenţionat că la viitorul derapaj va fi dat afară. Piţi a plecat între timp, Lucian Bălan plecând şi el după o scurtă perioadă petrecută la Centrul de copii şi juniori. A Stelei.

Viaţa de familie nu era bună, el fiind divorţat, avea datorii de ordinul sutelor de milioane, după cum se vorbeşte, aşa că nu este de mirare că a clacat psihic.

În 2010, medicii spuneau că Bălan este sub supraveghere medicală, starea lui este stabilă, fiind sub tratament psihiatric şi medicamentos.

În urmă cu câteva luni a reușit să treacă cu bine peste un atac cerebral, fiind tratat la o clinică din Bucureşti. Factorul care i-a accentuat şi mai mult depresia a fost, însă, moartea mamei sale cu care locuia în garsonieră, eveniment care s-a petrecut în urmă cu mai puţin de o lună şi jumătate.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și