"Proiectul tehnic era responsabilitatea mea și, cum el a eșuat, am anunțat federația că îmi voi prezenta demisia", a declarat Prandelli.

"Nu am avut nici măcar o singură ocazie, probabil pentru că echipa este limitată tehnic sau nu este bine structurată. Este responsabilitatea mea, proiectul tehnic nu a funcționat și îmi asum, deci, întreaga responsabilitate", a adăugat selecționerul italian.

Prandelli s-a plâns, de asemenea, de ambianța în care a lucrat după ce și-a prelungit contractul cu federația până în 2016, chiar înaintea Mondialului brazilian. "După ce mi-am prelungit contractul, ceva s-a schimbat. Nu știu de ce, dar am fost considerați ca un partid", a adăugat el.

Președintele Federației italiene de fotbal și-a anunțat la rândul său "demisia irevocabilă" imediat după finalul partidei cu Uruguayul. "Am convocat Consiliul federal, în care îmi voi prezenta demisia irevocabilă. Această decizie a fost luată înaintea Cupei Mondiale", a spus Giancarlo Abete, care și-a exprimat, în schimb, speranța că "Prandelli va reveni asupra demisiei".

Pentru naționala Italiei, campioana mondială din 2006, aceasta este a doua eliminare consecutivă în faza grupelor Cupei Mondiale, după cea suferită în 2010, în Africa de Sud, contraperformanță cu care "azzuri" nu s-au mai confruntat din perioada 1962-1966.

Conform presei Italiei, printre posibilii succesori ai lui Cesare Prandelli la cârma naționalei Italiei se numără Roberto Mancini, Luciano Spaletti și Massimiliano Alegri.

Citește și