Steaua, care s-a impus la Tbilisi cu 2-0, a deschis scorul rapid, prin Iasmin Latovlevici (6), dar Dinamo a restabilit egalitatea imediat după pauză, prin Ustaritz (48).

Georgienii au avut prima ocazie de gol a meciului, însă şutul lui Dvali, blocat de Chiricheş, a fost reţinut de Tătăruşanu (1). Peste doar cinci minte, Steaua a reuşit să deschidă scorul: Bourceanu l-a găsit excelent în careu pe Latovlevici, acesta a reuşit stopul şi a trimis mingea pe sub portarul Loria (1-0, 6).

Steaua a dominat jocul şi a mai ratat şi alte ocazii bune de gol, prin Tănase (18), al cărui şut a fost respins de Loria, dar şi prin Piovaccari (42), portarul gruzin intervenind salvator, şi Popa (44), care a ratat şutul din careu, în poziţie foarte bună.

Dinamo Tbilisi şi-a creat şi ea câteva situaţii notabile, dar Tătăruşanu a respins mingea expediată la colţul scurt de Grigalaşvili (25), Merebaşvili (27) a ratat ţinta, iar Kvaratshelia (45+2) a ratat o bună situaţie, reluarea sa pe spate ocolind ţinta.

Oaspeţii au început foarte avântat repriza a doua şi Dvali l-a întrebuinţat serios pe Tătăruşanu (47), care a trebuit să se recunoască învins în min. 48, de spaniolul Ustaritz, care a marcat de lângă Gardoş, după cornerul executat de Xisco: 1-1.

Dinamo i-a dat emoţii Stelei şi la reluarea cu capul a lui Xisco (55), peste poartă, şi la şutul peste transversală expediat de Dvali (56).

Steaua şi-a recâştigat echilibrul, iar Prepeliţă l-a pus la încercare pe Loria (58), care a agăţat mingea expediată de la distanţă de mijlocaşul stelist. Stanciu a bătut în plasa laterală o lovitură liberă din unghi (66), iar în min. 73 a trimis pe lângă poartă din afara careului. Stanciu şi-a reglat în cele din urmă tirul (80), dar Loria s-a întins şi a respins balonul.

Ivorianul Vouho le-a dat fiori steliştilor în min. 84, când a reluat cu capul alături de poartă, după un corner, dar Steaua a încheiat meciul în atac, cu mai multe lovituri de colţ, prilej de posesie pentru `roş-albaştri`, care au obţinut o calificare meritată.

Prin accederea în play-off-ul Champions League, unde va fi cap de serie, Steaua are asigurată prezenţa în grupele Europa League.

Tănase, unul dintre cei mai buni jucători stelişti în `dubla` cu Dinamo Tbilisi, s-a ales cu capul spart în prima repriză a meciului de la Bucureşti, după ce a fost lovit în cap cu crampoanele de Papava, însă arbitrul nici măcar nu l-a avertizat pe georgian (21).

Cu campioana Georgiei, Steaua a pierdut primele puncte în actuala campanie de calificare, după cinci victorii la rând.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și