În Europa, nouă echipe și-au asigurat prezența la competiția de anul viitor, în calitate de câștigătoare ale grupelor în care au evoluat: Olanda, Italia, Belgia, Elveția, Germania, Spania, Anglia, Rusia și Bosnia. Alte opt formații, între care și naționala României, se vor lupta pentru ultimele 4 locuri rămase disponibile pentru CM 2014, în cadrul unui baraj tur-retur, programat pe 15 și 19 noiembrie. Alături de "tricolori" vor mai participa la acest baraj selecționatele Portugaliei, Croației, Greciei și Ucrainei (capi de serie), Franței, Islandei și Suediei. Tragerea la sori este programată pe 21 octombrie.

Din America de Sud, alături de Brazilia (țara gazdă a CM 2014) au mai obținut calificarea la turneul final Argentina, Columbia, Chile și Ecuador, în timp ce echipa Uruguayului, clasată pe locul 5, va disputa un baraj intercontinental cu Iordania, reprezentanta Asiei.

Reprezentantele Concacaf la Mondialul de anul viitor sunt Statele Unite, Costa Rica și Honduras, calificate direct, în timp ce Mexicul, formația de pe poziția a 4-a, va întâlni campioana Oceaniei, selecționata Noii Zeelande, într-un baraj intercontinental, luna viitoare.

Patru echipe din Asia — Japonia, Australia, Iran și Coreea de Sud — și-au asigurat calificarea la turneul final din Brazilia, în timp ce Iordania va disputa barajul cu Uruguayul.

În Africa s-au disputat meciurile tur din cadrul barajului pentru calificarea la CM 2014, partidele retur fiind programate luna viitoare (între 16 și 19 noiembrie). În jocurile din prima manșă a acestui baraj s-au înregistrat următoarele rezultate: Cote dIvoire — Senegal 3-1, Egiopia — Nigeria 2-1, Tunisia — Camerun 0-0, Burkina Faso — Algeria 3-2 și Ghana — Egipt 6-1.

Din Oceania, singura echipă care aspiră să participe la Cupa Mondială de anul viitor este Noua Zeelandă, în calitate de campioană a acestei zone, care va disputa un baraj cu Mexicul.

Iată lista echipelor calificate până acum la CM 2014:
EUROPA: Olanda, Italia, Belgia, Elveția, Germania, Spania, Anglia, Rusia, Bosnia
AMERICA DE SUD: Brazilia (țara organizatoare), Argentina, Columbia, Chile, Ecuador
ASIA: Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud
CONCACAF: Statele Unite, Costa Rica, Honduras


Preluare: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și