În data de 20 iunie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negrești Oaș-judeţul Satu Mare a observat, la un imobil nelocuit din comuna Cămârzana, la aproximativ 2.500 metri de frontieră, o persoană care încărca într-un autoturism mai multe colete cu țigări.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanei respective, constatându-se că este un cetățean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. În interiorul autoturismului, bărbatul încărcase deja șase colete cu țigări, iar în imobil au mai fost observate alte colete. Ulterior, pe timpul derulării cercetărilor, cu acordul proprietarului imobilului, polițiștii de frontieră au verificat incinta acestuia, unde au fost descoperite alte 24 de colete cu țigări.

De asemenea, în imediata apropiere a zonei, într-un alt autoturism, polițiștii de frontieră au identificat-o și pe soția celui care a fost surprins încărcând baxurile cu țigări în mașină. Aceasta avea rolul de a supraveghea zona.

Cele două persoane, autoturismul și întreaga cantitate de țigări au fost duse la sediul Sectorului P.F. Negrești Oaș pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, fără timbru, de proveniență ucraineană, în valoare de 175.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul depistat cu ţigări, un Seat Alhambra în valoare de 9.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negrești Oaș.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Polițiștii de frontieră efectuează în continuare verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet