Azi dimineață, în baza unor date deținute cu privire la faptul că la domiciliul unei persoane de pe raza localităţii Lupcina, județul Suceava, este depozitată o cantitate de țigări de proveniență ucraineană, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 06.00, un echipaj al poliției de frontieră s-a deplasat la imobilul respectiv unde, cu acordul proprietarului, a intrat în curtea locuinței, iar în garaj a descoperit o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană.

Fiind întrebat cu privire la provenienţa ţigărilor, proprietarul imobilului a declarat oamenilor legii că acestea nu-i aparţin şi nu are cunoştinţă de modul cum au ajuns la el în garaj.

Întreaga cantitate de ţigări a fost transportată la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 128.700 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se desfășoară activități specifice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Ieri, 08 aprilie 2019 a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Piatra, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză, nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 122.850 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citește și

loading...