O femeie din Republica Moldova este cercetată sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă, iar un cetățean ucrainean a fost sancționat contravențional în P.T.F. Siret cu amendă în valoare de 7.000 lei.

În data de 7.02. 2015, în jurul orei 12.00. s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean R. Dmytro, în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în roata de rezervă şi în caroseria autovehiculului cantitatea de 600 pachete de ţigări, marca Marble de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F Brodina, jud. Suceava au declanşat, ieri 8 februarie a.c., o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 7.40, lucrătorii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat spre localitatea Straja, transportând mai multe colete voluminoase.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea au abandonat coletele și au fugit fapt pentru care lucrătorii noștri au executat 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Profitând de terenul accidentat şi de zona împădurită persoanele în cauză au reușit să fugă, întorcându-se pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În zona respectivă lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană care au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de aproximativ 6.300 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 63.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

*Tot ieri, lucrători din cadrul SPF Rădăuţi, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au oprit în trafic pe raza localităţii Siret, o autoutilitară marca Peugeot.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul ucrainean K. Stepan, în vârsta de 42 ani, iar în calitate de pasager proprietara autoutilitarei C. Elena, în vârsta de 44 de ani, domiciliată în Republica Moldova.

Întrucât în urma controlului efectuat asupra autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au constatat că aceștia transportă țigări de proveniență ucraineană s-a luat măsura conducerii acestora împreună cu maşina la sediul SPF Rădăuţi în vederea continuării cercetărilor..

Astfel, a fost descoperită în autoturism sub scaunul șoferului un număr de 170 de pachete de ţigări marca Monte Carlo, de provenienţă ucraineană ce aparțineau proprietarei autoturismului.

Țigările în valoare de aproximativ 17.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeii i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Autoutilitara marca Peugeot în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizată la sediul S.P.F. Rădăuți în vederea continuării cercetărilor, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citește și

Comentarii