Azi dimineață, în jurul orei 5.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean S. Heorhii, în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în butelia de gaz a autoturismului, cantitatea de 490 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 613 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen în valoare de 13.500, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean politistii de frontiera au luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 24.02.2016.

*De asemenea, ieri, 23 februarie a.c., pe timpul desfășurării unei misiuni de supraveghere și control la frontieră, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, au descoperit în apropierea frontierei de stat, în vegetație, cantitatea de 7.436 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 67.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară activități specifice în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Citește și

Comentarii