La întoarcere a găsit autoturismul avariat de o cărămidă desprinsă din partea superioară a clădirii instituției de învățământ.

"Cineva a venit la mine și m-a anunțat că mi-a căzut o cărămidă pe autoturism. Inițial am crezut că este o glumă, dar revenind la locul unde lăsasem autoturismul l-am găsit avariat de o cărămidă care se afla căzută lângă autoturism. Mi-a fost avariată partea din față capotei și un far. Trecând prin zonă un echipaj al Poliției Locale am mers la ei și le-am spus ce s-a întâmplat. Polițiștii locali au izolat zona. Cum era firesc m-am adresat conducerii Liceului Taras Șevcenco pentru a fi despăgubit. Mi s-a spus să merg la primărie deoarece ei aparțin de aceasta și de acolo să cer despăgubiri. Am mers la primărie și am fost pasat pe la mai multe compartimente și într-un final doamna viceprimar Ildiko Bereș mi-a spus că cei de la Liceul Taras Șevcenco au alocații bugetare și ei trebuie să mă despăgubească. În alte cuvinte, am rămas și cu autoturismul avariat și fără despăgubire. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă cărămida cădea peste vreun trecător, zona fiind foarte dens circulată. Sper ca într-un final să fiu despăgubit", a spus Leonte Covaci.

"Din păcate cazul nu este singular. În urmă cu câteva luni tencuiala de pe un imobil s-a prăbușit peste două autoturisme. La o analiză atentă întreg municipiul arată abandonat. Fațade neîngrijite, scorojite, care stau să cadă în întreg centrul municipiului, existând un real pericol pentru trecători. Este trist că administrația Horia Scubli nu înțelege să acceseze fonduri europene și să renoveze întreg municipiul", a spus Nicolae Iuga, consilier local.

Cazul readuce în atenție modul în care se execută reparațiile la diferite clădiri publice de către firmele de specialitae, care grăbite să-și încaseze banii, adesea fac lucrări de mântuială și care sunt recepționate cu prea multă ușurință. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar oricând, dacă nu se vor lua măsuri de îndpărtare a pericolului reprezentat de aceste clădiri, se pot întâmpla accidente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și