În acest sens, Asociația „Suntem vocea lor”, cea care îi ajută, prin voluntariat, pe cei de la Serviciul Public de Gospodărire Urbana în administrarea corespunzătoare a adăpostului de animale fără stăpân din Sighetu Marmației, a organizat mai multe campanii de sterilizare. Voluntarii consideră că aceasta este singura soluție pentru a opri fenomenul.

# Acțiune desfășurată cu ambulanța pentru sterilizare gratuită

Una dintre acțiuni a vizat cartierul Câmpu Negru. Aici, în data de 7 mai, o căprioară a fost găsită eviscerată. Oamenii locului au pus situația pe seama faptului că, la marginea cartierului, către Dealul Solovan, viețuiesc haite de câini sălbăticiți care atacă, de foame, orice animale întâlnesc în zonă, ba chiar generează pagube în gospodăriile din apropiere. Ca atare, zilele trecute, autoritățile locale, în colaborare cu asociația, s-au deplasat în Câmpu Negru.

„Singura și cea mai umană soluție de a stopa creșterea numărului de câini fără stăpân este sterilizarea. Putem spune că nu sunt probleme cu câinii în Câmpu Negru. În cadrul campaniei, numai două femele au fost sterilizare, iar una a fost adusă din cartierul Iapa. Așadar, oamenii au rezolvat cu câinii, puii, în acest cartier. Am fost cu ambulanța pentru sterilizare gratuită, am împărțit flyere. De remarcat este că au adus chiar și un câine de rasă, felicitări stăpânei”, au explicat reprezentanții Asociației Suntem vocea lor, care au adăugat că următoarea acțiune similară va avea loc în cartierul Iapa, în data de 17 august.

Citește și

loading...