Trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.

În data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al PF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.50, lucrătorii noştri au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Crăciuneşti, jud. Maramureş, un autoturism, marca Ford Focus, înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român Gheorghe T., de 27 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj şi pe bancheta din spate mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

La scurt timp, a mai fost oprit pentru control, pe aceeaşi comunicaţie, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau alţi doi maramureşeni identificaţi ca fiind Gheorghe V., de 37 de ani şi Vasile B., de 35 de ani. La cercetări, s-a stabilit faptul că acesta avea rolul de antemergător pentru transportul ţigărilor, ce urmau a fi comercializate pe piaţa neagră de desfacere.

Conform procedurilor, cele două autoturisme împreună cu cei trei bărbaţi au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, în urma inventarierii coletelor descoperite în primul autoturism s-a constatat că acestea conţin 4.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, în valoare de aproximativ 35.400 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor trei maramureşeni li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și