*Ieri, 11 iunie a.c., la nivelul Sectorului P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

La faţa locului, în autoturismul de teren abandonat, lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în urma inventarierii acestora rezultând cantitatea de 11.000 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 121.000 lei.
Pe timpul cercetărilor, s-a constatat că în activitatea infracţională este implicat cetăţeanul român P. M. de 21 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren, marca Mitsubishi, înmatriculat în Bulgaria, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* Tot ieri, în jurul orei 18.00, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român B. Alexandra, în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Opel.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, între podea şi rezervorul maşinii, cantitatea de 300 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de peste 360 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret, jud. Suceava, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice au descoperit, un colet cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Coletul a fost transportat la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări, marca Ashima.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 10.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

Citește și

loading...