Inițiativa de prevenire și limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus vine ca urmare a Hotărârii nr. 15/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se referă la ajutorarea unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de materiale de protecție. Pentru achiziționarea totalului de 35.000 de kituri cu materiale de protecție, Consiliul Județean Maramureș a alocat suma de 3.500.000 lei, din fondul de rezervă a bugetului propriu al județului, pe anul 2020. Acținea a fost coordonată de vicepreședintele instituției județene, Ioan-Doru Dăncuș.

La nivel județean, cel mai mare necesar de kituri a fost identificat în regiunea Maramureșului Istoric, unde nu mai puțin de 20.230 de persoane se înscriu în categoriile definite în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pentru a se asigura operativitatea comisiilor Consiliului Județean Maramureș și a voluntarilor organizațiilor partenere în acest proiect, respectiv Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș, Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare și Serviciul Județean Salvamont Maramureș, au fost stabilite mai multe trasee de distribuție în această zonă.
Până joi, 16 aprilie, kiturile cu materiale prevăzute pentru Maramureșul Istoric au ajuns în UAT-urile: Cavnic, Budești, Călinești, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Poienile Izei, Botiza, Bogdan Vodă, Ieud, Dragomirești, Săliștea de Sus, Săcel, Bârsana, Oncești, Sighetu Marmației, Borșa, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte, Leordina, Petrova. Distribuirea materialelor va continua și în perioada următoare, acestea urmând să ajungă și la beneficiarii din: Baia Sprie, Desești, Giulești, Ocna Șugatag, Vadu Izei, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța și Remeți.

Dea asemenea, 7120 de kituri vor ajunge și în Țara Chioarului, în localitățile: Tăuții Măgherăuș, Cicârlău, Seini, Recea, Satulung, Mireșu Mare, Șomcuta Mare, Valea Chioarului, Coltău, Săcălășeni, Coaș, Remetea Chioarului și Boiu Mare.

Demersul administrației județene de a asigura protecția persoanelor care se află în categoriile de risc sau care nu dispun de resursele financiare pentru achiziționarea acestor materiale constituie o inițiativă în plus, care, alături de celelalte măsuri stabilite, urmăresc menținerea Maramureșului în rândul județelor cu cea mai mică rată de răspândire a infecțiilor cu virusul SARS-COV-2.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet