Acesta nu este singurul caz singular petrecut in Maramures.

În acest material vă prezentăm condițiile în care polițiștii sunt obligați să își desfășoare activitatea sub presiunea intimidărilor la adresa lor, tocmai pentru că aplică legea.

În primul caz este vorba despre un polițist de la un post de poliție din Maramureș care a „îndrăznit” să întocmească două dosare penale, tată și fiu, pentru conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Polițistului i s-a reproșat că face exces de zel pentru că transformă localitatea într-un sat de infractori. Iar pentru faptul că și-a făcut datoria și nu a cedat presiunilor venite din toate părțile, s-a trezit cu un bolovan în geamul locuinței sale.

Al doilea caz, tot la un post de poliție din Maramureș, polițistul nici nu știe cui să mulțumească pentru că fiecare amendă aplicată sau dosar penal întomcit îi aduce acestuia încă un „prieten” care înțelege să-și facă legea proprie și se răzbună după chipul și asemănarea sa. Este important să înțelegem că, mai ales în comunitățile mici cum sunt comunele, polițistul este văzut deopotrivă ca un salvator dar și ca un dușman.

Riscurile la care este expus polițistul sunt mult mai mari tocmai din pricina faptului că el este cunoscut de întreaga comunitate iar faptele sale sunt ținute minte de fiecare dintre contravenienții sau infractorii întâlniți. Ce să mai vorbim despre viață privată sau viață socială. Aceste „drepturi” sunt iluzorii în condițiile în care polițistul, chiar și în timpul său liber poate fi oricând agresat pentru faptul că și-a făcut datoria.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și