Potrivit acestuia, în momentul solicitării ajutorului, turiştii se aflu în zona lacului Buhăiescu din Munţii Rodnei, informează Agerpres.

"Spre acel loc au pornit trei subofiţeri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borşa, alături Salvamont şi au demarat operaţiunile specifice de căutare în zona indicată. Acţiunea s-a desfăşurat în teren accidentat şi s-au întâmpinat greutăţi privind menţinerea legăturii telefonice cu persoanele rătăcite deoarece sunt şi zone fără acoperire cu semnal de telefonie mobilă sau radio. Cei patru turişti au fost găsiţi după trei ore de căutare. Odată ajunse la cei patru, echipajele de salvare au constatat că nu prezentau urme de epuizare fizică pentru a fi necesară acordarea de prim-ajutor", a declarat Radu Nicolae.

Grupul era format din trei femei şi un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 46 şi 56 ani, toţi patru români.

"Cele patru persoane au fost aduse în condiţii de siguranţă de către jandarmii montani până în oraşul Borşa", a precizat Nicolae.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureş recomandă iubitorilor de drumeţii montane să fie prudenţi, să se asigure că au un echipament adecvat şi să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și