La vederea ursului, muncitorii au fugit și s-au urcat în mașini, reușind să scape teferi, însă ce a urmat întrece orice imaginație. Animalul, extrem de nervos, a atacat mașinile acestora mușcând din bara de protecție. În urma atacului, ursul a rămas cu răni destul de serioase.

În cele din urmă o echipă formată din salvamontiști, jandarmi montani și medici veterinari s-au deplasat la fața locului și au reușit să mobilizeze ursul, tranchilizândul. Cel mai probabil animalul v-a fi îngrijit și mutat într-o altă pădure, unde mediul este mai prielnic.

Tot mai mulți urși coboară în orașe pentru a căuta hrană. Defrișările, construcțiile forestiere și aglomerarea traseelor turistice au condus la distrugerea habitatului natural a animalelor sălbatice.

Salvamont Bușteni:,, În urmă cu o ora, ursul a fost tranchilizat și evaluat de specialiști. Este vorba despre o femelă bătrană de aproximativ 10, 12 ani, subnutrită, care nu ar fi trăit până la venirea iernii. Rana de la bot era de la mașina pe care a mușcat-o.

Acum ursoaica va fi ingrijită și în funcție de evoluția stării ei de sanatate, se va lua o decizie asupra relocării acesteia'.

Citește și