Spectacolul realizat în ideea regizorală a lui Ioan Dorel Todea, a pornit de la titlul spectacolului: „Povestiri de iarnă”. Astfel în jurul unor legende și povestiri despre Iarnă, Nașterea Mântuitorului, Moș Crăciun și un text mai puțin cunoscut publicului larg, „Când crivățul cu iarna...” de Mihai Eminescu , s-a țesut un spectacol magic de colinde. Primii colindători au fost copii din Grupul „Pui de moroșan” urmați de „Grupul Moroșanca”, grupuri pregătite de îndrăgita interpretă a cântecului popular maramureșean Ileana Matus !

A urmat un recital prin care Ileana Matus a demonstrat că este o mare artistă care poate cânta pe orice scenă, alături de mari vedete.
Cu daruri muzicale minunate a urcat pe scenă o fetiță talentată, o bucurie a unei familii care iubește muzica. Francesca Hojda, la cei 14 ani ai săi, are deja un repertoriu bogat, de la cântece populare maramureșene la muzica ușoară internațională. Fetele Hojda au crescut în sunetul muzicii şi într-o armonie cum numai în poveşti găseşti. Francesca Hojda, a trăit alături de public un vis, o poveste pe care nu o va uita, cântând în deschidrea recitalului unei vedete internaționale, un moment care poate marca o carieră muzicală de viitor.

Publicul care a umplut până la refuz sala de concerte „George Enescu”a primit cu bucurie recitalul artistei Paula Seling, aplaudând îndelung fiecare colind, fiecare melodie, cântând împreună, răspunzând cu plăcere provocărilor solistei, trăind momente de bucurie, cu sufletele primenite pentru a întâmpina Marea Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului !

Paula Seling este o mare artistă, interpretă, personalitate de televiziune, compozitoare,fostă realizatoare de emisiuni radio, jurată în cadrul competiției muzicale internaționale X Factor. Anul acesta, s-au împlinit 20 de ani de la apariția pe scena la Cerbul de Aur -1996. Totul a fost ca o poveste, bună de spus în anotimpul colindelor. O poveste de viață a unei mari artiste: Paula Seling!

Spectacolul a beneficiat de un decor care a contribuit din plin la crearea unei atmosfere de basm, având la pupitrul tehnic pe Radu Bucura (soțul Paulei), sonorizarea asigurată de Adi Tivadar, luminile Florian Szabo și Adrian Pop.

Legătura dintre momentele artistice ale spectacolului a fost realizată pe baza unui scenariu care să permită spectatorilor să intre în atmosfera poveștilor de iarnă în interpretarea lui Dorel Todea și Adela Neag, având ca suport muzical colinde intrepretate la targot de celebrul Dumitru Fărcaș.
Dacă ținem seama că principalii actori ai spectacolului sunt maramureșeni, că repertoriu a fost reprezentativ în mare parte pentru această zonă, putem afirma că pe scena din Sighetu Marmației a avut loc un regal al unor valori de excepție, care merită apreciate și prețuite !

E vremea colindelor, vremea bucuriei, când minunea nașterii Mântuitorului cuprinde sufletele și le înnobilează. Fie ca Magia Sărbătorilor de iarnă, cu zvon de cântece si clopoței, să aducă fericire, sănatate si bunăstare in căminul tuturor !

Fie ca aceste zile luminate de Nașterea Mântuitorului să aducă speranță și pace pe Pământ!

Centrul Cultural Sighetu Marmației

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet