Ieri, 2 februarie a.c., în jurul orei 21.00, la nivelul STPF Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat pe raza localității Sighetu Marmației, două persoane care transportau mai multe pachete cu țigări în două genți voluminoase. Acestea intenționau să le transporte cu un autoturism în vederea comercializării.

Existând suspiciuni că acestea transportă produse de proveniență extra comunitară, polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea celor doi și efectuarea unui control amănunțit asupra bagajelor.

Cu această ocazie a fost descoperită cantitatea de 500 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 6.000 lei.

Țigările au fost confiscate, iar cei doi maramureșeni, în vârstă 31, respectiv 32 de ani, sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Brodina, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit la aproximativ 1,5 km de frontiera de stat, un autoturism de teren abandonat, înmatriculat în Marea Britanie, în care s-au observat mai multe colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.920 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 116.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului, au descoperit într-un șopru din apropierea frontierei de stat, ascunse 1.930 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 22.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în ambele cazuri se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 2 februarie a.c., în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar L.M., în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în Polonia.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în caroseria mașinii, cantitatea de 193 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 900 lei, au fost reținute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

De asemenea, cetățeanul român a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar autoturismul a fost confiscat deoarece avea confecționat loc special amenajat pentru transportul țigărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și