Deoarece persoanele implicate nu s-au supus somațiilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În dimineaţa zilei de 28 iunie a.c., în jurul orei 02.45, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Corina B., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Renault.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în aripile şi portierele autoturismului, cantitatea de 195 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 292 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În data de 27 iunie a.c., în jurul orei 06.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, a observat un grup de persoane care transporta către localitatea Straja mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au intervenit pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și pentru că persoanele în cauză nu s-au supus, au fost trase 5 focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

În urma executării focurilor de avertisment, persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat spre interiorul localității Straja.

Imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului, în zonă fiind descoperite 6 colete care conțineau cantitatea de 13.500 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 157.950 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Si polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău și Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat cantitatea de 4.490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 52.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și