Ieri, 04 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.00, lucrătorii noștri au oprit în trafic pentru control, pe D.J. 185, pe comunicația Bistra – Petrova, o autoutilitară marca Ford Tranzit, înmatriculată în România, condusă de Nicolae S., în vârstă de 55 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autoutilitarei, sub un covor de cauciuc, mai multe pachete cu țigări.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu autovehiculul în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma efectuării unui control amănunțit, au fost descoperite 3.500 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Tot ieri, 4 septembrie a.c., în jurul orei 23.45, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Marcel T., în vârstă de 33 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafonul, în portiera stânga faţă, în roata de rezervă şi în interiorul rezervorului microbuzului (combustibilul era pus în rezervorul de parbrizol), cantitatea de 1.260 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 1.900 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Azi dimineață, în jurul orei 02.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au observat, pe raza localității Valea Vișeului, județul Maramureș, două persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, colegii noștri au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite două colete care conțineau cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 11.700 de lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și