Ce pare la prima vedere un simplu capac pentru roţile maşinii se transformă printr-o apăsare pe butonul unei telecomenzi într-un dispozitiv care înlocuieşte lanţurile folosite de şoferi în condiţii de vreme extremă.

Petr Gross, inventator: "Funcţia de antiderapare este localizată în aceste plăcuţe echipate cu ţepi de oţel pentru gheaţă şi de plastic pentru zăpadă".

Inventatorul ceh are o mică fabrică ce produce componente din plastic pentru maşini. Ideea acestui dispozitiv i-a venit acum 3 ani, după ce s-a chinuit în mijlocul nopţii să monteze lanţurile pe roţile maşinii. Acum dispozitivul este gata şi el crede că va avea succes, nu doar printre şoferii particulari.

Petr Gross, inventator: "Văd viitorul acestui dispozitiv mai ales pentru camioane şi autobuze, pentru că cele mai multe astfel de vehicule au doar cauciucuri de vară, iar în cazul lor, folosirea unor dispozitive antiderapare este crucială".

Petr Gross a aplicat deja pentru înregistrarea invenţiei sale şi în alte ţări unde iernile nu sunt deloc uşoare, de exemplu Rusia sau Canada, şi unde speră să aibă succes.

Citește și

Comentarii