Azi dimineață, în jurul orei 6.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

Totodată, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin iar în zonă au fost descoperite nouă colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 73.600 lei.

În data de 16 mai a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului a observat, pe un drum accidentat din apropierea frontierei de stat, pe raza localității de frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, un autoturism de teren care nu își justifica prezența în aceea zonă.

Polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, la scurt timp acesta a rămas împotmolit iar conducătorul auto, profitând de terenul accidentat și condițiile meteo nefavorabile, a reușit să fugă.

Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care autoturismul a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 3.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 de lei.

În ambele cazuri țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Citește și

loading...