Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

* În data de 16 iulie 2015, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 00.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte au fost anunţaţi de către o patrulă din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului, care efectua o misiune în comun cu lucrători din cadrul I.P.J. Maramureş, despre faptul că şoferul unui autoturism marca BMW nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea în mare viteză către localitatea Leordina.

Poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp acesta a fost identificat pe un drum forestier din zonă şi a fost oprit pentru control, ocazie cu care s-a constatat că în maşină se aflau trei persoane de sex masculin Ionuţ A., de 21 ani, Cosmin G., de 21 ani şi Adrian C., de 31 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Mehedinţi.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de intervenţie care a procedat la cercetarea zonei fiind descoperite în apropiere 10 colete care conţineau ţigări.

Cei trei tineri, împreună cu autoturismul şi coletele cu ţigări au fost duşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 4.820 pachete, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 42.600 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit pentru transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Tot ieri, 16.07.a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete cu ţigări.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora. Deoarece bărbaţii au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

La faţa locului poliţiştii de frontieră au descoperit 15 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea împreună cu autoturismul în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 75.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. De asemenea autoturismul, marca Mitsubishi Shogun, cu care urma să fie transportate ţigările a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Citește și

Comentarii