În dimineața zilei de 12 iulie a.c., a sosit o nouă echipă de scafandrii din Târgu Mureș care efectuează căutări în adâncimile lacului, în încercarea de a-l găsi pe tânărul dispărut. Căutările se efectuează foarte greu, lacul fiind un amestec de apă dulce cu apă sărată, cu vizibilitate foarte scăzută. De asemenea, lacul fiind format pe o fostă salină prăbușită, având foarte multe galerii de mine inundate, există curenți de apă foarte puternici, făcând intervenția scafandrilor foarte dificilă. Totodată, pompierii caută cu ajutorul unei bărci pneumatice pe albia lacului. Fundul lacului este scanat cu ajutorul unui sonar.

În acest lac, unde scăldatul este strict interzis, și-au găsit sfârșitul mai multe persoane de-a lungul timpului, inclusiv un campion olimpic la înot al României, în urmă cu câțiva zeci de ani.

Pe de altă parte, mama lui Adrian, Anişoara Codrea, a declarat pentru Digi24, citată de vasiledale.ro: „Nu există nicio explicaţie dispariţia lui, nicio explicaţie. Era un copil fericit, nu avea niciun motiv de sinucidere, nu avea absolut niciun motiv să plece de la cabană. Astea sunt cele două variante pe care le mai cred: e închis undeva sau e mort. Simt că trăieşte, simt că îl găsesc şi trebuie să îl găsim!”

Citește și

loading...