O astfel de activitate se desfășoară de ceva vreme în zona „Făget” din municipiu, unde câțiva „oameni de afaceri” s-au gândit la o afacere aducătoare de bani. Aceștia preiau mașini accidentate sau abandonate, le taie bucăți bucățele cu flexul, valorifică anumite componente și ce rămâne este transportat la fier vechi.

Totul se desfășoară pe un teren aflat lângă DN 18, fără a se ține cont că autoturismele conțin și deșeuri periculoase, respectiv poluante: componente electronice (DEE), uleiuri, solvenți și alte lichide dăunătoare mediului. Solul unde se desfășoară respectiva activitate este îmbibat de uleiuri, care riscă să ajungă și în pânza freatică și mai departe în fântânile oamenilor sau în râul Iza, care este destul de aproape.

Deși Garda de Mediu Maramureș a fost anunțată atât telefonic cât și în scris cu privire la activitatea desfășurată în zonă, aceasta nu a întreprins nicio verificare în acest sens. Ba, mai mult, un sighetean din zona respectivă care a reclamat cele petrecute, a primit telefonic niște răspunsuri halucinante din partea celor de la Garda de Mediu Maramureș. Aceștia l-au anunțat că în cadrul instituției există doar șapte inspectori, dintre care șase în Baia Mare și unul la Vișeu de Sus și că oricum au multă muncă de birou de făcut și nu au timp să iasă în teren, recomandându-i sigheteanului să se adreseze Poliției locale!

Cazul prezentat nu este singurul din oraș. Nici Garda de Mediu, nici Poliția nu pare interesată să intervină în aceste cazuri, poate unii beneficiază gratuit de anumite componente auto „secăn” în mod gratuit, la cum se vorbește prin oraș.

Cu asemenea atitudine, să nu ne mire că fiecare face ce vrea în acest oraș!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și