În fapt, la ora 15:30, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni aflată la intersecția străzilor Alexandru Ivasiuc cu Vasile Alecsandri, când a fost surprins și izbit în plin de către un autoturism marca KIA, cu numere de înmatriculare provizorii.

În urma izbiturii, pietonul a căzut pe capota autoturismului și s-a lovit cu capul de parbriz, după care a fost proiectat cca 5 metri, căzând pe spate pe carosabil. Acesta a suferit mai multe leziuni, dintre care o lovitură puternică la cap. Autoturismul a oprit după cca 10 metri de la punctul unde s-a produs accidentul.

La volanul autoturismului era un bărbat, care a declarat martorilor că pur și simplu nu l-a văzut pe pieton când a traversat și că totul a durat o fracțiune de secundă. La fața locului a sosit o ambulanță aparținând SAJ, care a preluat victima căreia i-a acordat primul ajutor, fiind ulterior transportată la Spitalul municipal Sighet în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Totodată, la fața locului au mai sosit două echipaje de Poliție, unul de rutieră și laboratorul criminalistic. Polițiștii l-au testat alcoolscopic pe șoferul implicat în accident, iar rezultatul a fost negativ (șoferul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice) și au desfășurat cercetarea la fața locului. Traficul rutier a fost blocat preț de câteva zeci de minute, iar mai apoi circulația rutieră s-a derulat dirijat pe o singură bandă, alternativ.

Polițiștii au deschis pe numele șoferului un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și